Kaplar Ayrılınca  Kalpler De Ayrıldı

Kaplar Ayrılınca Kalpler De Ayrıldı

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, insanların ve esnafların birbirine olan yakınlığının yıllara göre çok değiştiğini vurgulayarak “Eskiden insanlar aynı kaplardan yemek yerdi. Kapların ayrılması, kalplerin ve fikirlerin ayrılmasına neden oldu" dedi.

YARDIM PAKETLERİNE DİKKAT!

Habervaktim'e konuşan Çelikus Ramazan'da yardım amaçlı dağıtılan gıda paketlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Yardım amacıyla oluşturulan gıda paketlerinde bulunan ürünlerin birçoğu son kullanma tarihleri yaklaşmış ya da geçmiş ürünlerden oluşuyor. Ayrıca bu gıda paketleri büyük alışveriş merkezlerinden temin ediliyor. Hâlbuki bu gıda paketi yerine gıda çeki ya da direkt para verilse küçük esnafta da olumlu gelişme yaşanır” diye konuştu.

ÖZEL GÜNLERİN ESNAFI OLDUK

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi özel günlerde esnafın işinin arttığını ancak bu artışın uzun vadede esnafı olumsuz etkilediğini savunan Çelikus, "Sadece o özel günlerde bir ticari hareketlilik oluyor. İnsanlar annesine, babasına, eşine hediye alacaksa sadece bugünleri bekliyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını sadece bu özel günlerde karşılamaları o günden sonraki zamanda büyük kayıplara neden oluyor" şeklinde konuştu.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, mübarek Ramazan ayında daha çok gıda sektöründe yer alan esnafın kazancının arttığını belirtti. Habervaktim’e konuşan Çelikus, "Ramazan’ın açlık ve oruç ayı olduğunu unutup gıda sektörüne yükleniyoruz. İnsanlar bu sektöre yönelince ister istemez diğer sektörler öteleniyor. Bir sektörün işi artarken diğer sektörün işi ise azalıyor. İnsanlar aç olduğu için diğer sektörlere yönelmiyor” dedi.

YARDIM PAKETLERİNE DİKKAT!

Ramazan ayında yardım amaçlı dağıtılan gıda paketlerinin içindeki ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelikus, “Ramazan’ın kendi manevi bir atmosferi vardır. Amaç fakire, düşküne ve muhtaçlara yardım etmektir. Bu yardım amacıyla oluşturulan gıda paketlerinde bulunan ürünlerin birçoğu son kullanma tarihleri yaklaşmış ya da geçmiş ürünlerden oluşuyor. Ayrıca bu gıda paketleri büyük alışveriş merkezlerinden temin ediliyor. Hâlbuki bu gıda paketi yerine gıda çeki ya da direkt para verilse küçük esnafta da olumlu gelişme yaşanır” diye konuştu.

RAMAZAN EĞLENCELERİ MASUMİYETİNİ KAYBEDİYOR

Bazı belediyeler tarafından yapılan şaşalı Ramazan etkinliklerine tepki gösteren Çelikus, “ Maalesef ki Ramazan eğlenceleri adeta popularizmin bir gereği oldu. İnsanlara Ramazan’da sunulan eğlence formatı masum bir şekilde başlıyor. İlerleyen günlerde ise Ramazan’ın ruhunu inciten Ramazan'a ciddi manada farkında olmadan saygısızlık yapan uygulamalara dönüyor. Biz STK’lar olarak böyle yanlış uygulamaları görmezden gelemeyiz ve bu yanlışlıkların düzeltilmesi için düzgün bir üslupla dile getirerek üzerimize düşen görevi yapmamızı gerekir” şeklinde konuştu.

ÖZEL GÜNLERİN ESNAFI OLDUK

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi özel günlerde esnafın işinin arttığını ancak bu artışın uzun vadede esnafı olumsuz etkilediğini savunan Çelikus, "Sadece o özel günlerde bir ticari hareketlilik oluyor.  Bize sunulan bu günler bizim kültürümüzde olmamasına rağmen bu günlerde esnafın işi artıyor. Bu günler normal şartlarda esnafın işini arttırsa da genel manada işimizi bozan günlerdir. İnsanlar annesine, babasına, eşine hediye alacaksa sadece bugünleri bekliyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını sadece bu özel günlerde karşılamaları o günden sonraki zamanda büyük kayıplara neden oluyor. Onun için esnafa ironi yapıyoruz ve anneler, babalar ve sevgililer günü esnafı olduk diyoruz” ifadelerini kullandı.

KAPLARIMIZ AYRILINCA KALPLERDE AYRILDI

İnsanlarımızın, esnafımızın birbirine olan yakınlığının yıllara göre çok değiştiğini de vurgulayan Çelikus şunları söyledi: “Eskiden insanlar aynı kaplardan yemek yerdi. Kapların ayrılması, kalplerin ve fikirlerin ayrılmasına neden oldu. Eskisi gibi birbirimize olan yakınlığımız kalmadı.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.