Kanser hastanesinin yanında beton şantiyesi

Kanser hastanesinin yanında beton şantiyesi

Kanser ve ilik nakli gibi kritik tedavilerin yapıldığı Ankara Onkoloji Hastanesi’nin dibinde yer alan inşaat ve şantiyesine vatandaşlar tepkili. Tedavi sırasında mikropların enfeksiyon ve hastalıklara yol açabilme ihtimali eleştirilere neden oluyor. Hasta

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Türkiye’nin onkoloji alanındaki tek eğitim ve araştırma hastanesi olan Ankara Onkoloji Hastanesi’nin etrafı inşaat şantiyeleri ve beton şantiyesiyle çevrilmiş durumda. Hastanede kanser ve ilik nakli tedavisi gören hastalar ve aileler ise duruma tepkili. Durumu Habervaktim’e değerlendiren Hastanenin Başhekim Yardımcısı Halil Yılmaz Sur hastanelerin yanında inşaatların bile bulunmaması gerektiğini savundu.    

İNŞAATIN BULUNMASI BİLE UYGUN DEĞİL

Sağlık tesislerinin yanında inşaat şantiyelerinin bile bulunmasının uygun olmadığını söyleyen Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Halil Yılmaz Sur, “Kişi kanaatimi soracak olursanız işin açıkçası sağlık tesislerinin etrafında inşaatın olması bile çok uygun değil, yani bırakın beton santralini. Çünkü burada onkolojik hastalar var, kemik ilik nakli olan var etrafta uzun süreli inşaatların olması bir takım hastalıkların, tedavi edilen hastalarda bir takım hastalıkların komplikasyon olarak, enfeksiyon olarak ortaya çıkması muhtemelen gerçekleşiyor” diye konuştu             

BİZİM MÜSAADEMİZİ SORMADILAR
Şantiyenin hastalar için risk oluşturup oluşturmadığı konusunda kendilerinden görüş alınmadığını belirten Sur, “Hastanenin yanında yer alan inşaat için gerekli olan çimentonun karışımı için yapılan bir beton santrali. İşin açıkçası orada bir beton santrali kurulması hususunda bizim müsaademizi sormuyorlar. Tıbbi açıdan sıkıntı var mı yok mu, varsa ne yapalım diye görüş sorulmuyor. Oradaki inşaat firmasının arazisine Yenimahalle Belediyesi tarafından toplu konut yapılması karşılığında buraya tahsis edilen bir alan. Ve inşaat şantiyelerinin yanına yapılan beton şantiyesi yine Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alan. Eğer burada yoruma açık sağlık açısından bir sıkıntı var ise bunun müsaadesi Yenimahalle Belediyesi’nden alınıyor. Sağlık Bakanlığı’yla ilgili bir izin prosedürü söz konusu değil” dedi.

HASTALARIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Hastanede tedavi gören hastalar ve aileleri de bu duruma tepki gösteriyor. Hayatta tutunmak için tedavi gören hastalar hastanenin yanında yer alan inşaat şantiyelerinin ve beton şantiyesinin sağlıkları için tehlikeli olduğunu her an enfeksiyon kapabileceklerini söyledi. Aileler ise insan sağlığının değersiz olduğunu vurgulayarak hastanenin yanına yapılan şatların ve beton şantiyesinin çok hassas olan hastaların sağlıklarını tehdit ettiğini öne sürdü.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.