Kaldırım işgaline çözüm talebi

Kaldırım işgaline çözüm talebi

Maltepe GMK Bulvarı’nda yaya yolu boyunca kaldırıma araç parkeden duyarsız sürücüler, bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Başkent’in en işlek bölgelerinden biri olan Maltepe Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK) üzerinde bulunan kaldırımlara araç park eden duyarsız sürücüler objektiflerimize yansıdı. Vatandaşlar, yayaların yürüyüş yolunu kapatan sürücülere tepki gösterirken, ilgililerden çözüm talep etti. Araçların yaya yolu işgaline taviz verilememesi gerektiğini belirten vatandaşlar, sürücülerin kaldırıma araç park ederek aynı zamanda kaldırım taşlarına zarar verdiğini de dile getirdi.

KALDIRIMLARA ZARAR VERİYOR

Başkent'in işlek noktalarında otoparka ücret ödemek istemeyen sürücüler en olmadık yerlere araçlarını park ederek yaya yollarını işgal ediyor.  Bilinçsiz sürücülerce kaldırımların işgal edilmesi ile 15 cm genişliğindeki bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları zarar görüyor. Refüjlere, kaldırımlara, otobüs duraklarına, binaların giriş ve çıkış noktaları gibi park edilmesi yasak olan birçok yere hiç çekinmeden araçlarını park eden sürücüler, kamu malına da bilinçli ya da bilinçsiz olarak zarar veriyor. 

YAYALAR GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve bulvarlardaki kaldırımlar, dayanıklı bazalt kaplamalı beton kaldırım taşları ile daha sağlam, estetik ve kullanışlı hale getirilmeye çalışılsa da bilinçsiz sürücülerin kaldırıma araçlarını park etmesiyle kaldırımlar kullanılmaz hale getiriliyor. Maltepe Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yer alan kaldırımlar ise bunun en canlı örneği olarak objektiflerimize yansıyor. Bulvardaki yaya yollarına araç park eden duyarsız sürücüler yüzünden kaldırım taşları zarar görürken, yayalar ise kaldırımları kullanmakta güçlük çekiyor.

RESMİ PLAKALI ARAÇLAR İLE GURBETÇİLERDE PARK EDİYOR

Objektiflerimize yansıyan görüntülerde kaldırım üzerine park eden araçlar arasında resmi plakalı araçlar ile yabancı plakalı araçlar olması duyarsızlığın boyutunu gözler önüne seriyor. Kaldırımı kullanan vatandaşlar tepkilerini dile getirirken yetkililerden çözüm talep ediyor. Vatandaşlar, “GMK Bulvarı boyunca kaldırımlar araçlarla işgal ediliyor. Yürüyüşümüzü engelliyorlar. Bu araçlar içerisinde resmi plakalı araçlar olması ise üzüntü verici bir durum. Topluma bu sürücülerin örnek olması gerekirken tam tersi davranıyorlar. Gurbetçi vatandaşlarımız da bu tür sürücüleri örnek alarak kaldırıma park ediyor. Acaba Avrupa’ya döndüklerinde de aynı duyarsızlığı gösterebiliyorlar mı” ifadelerini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.