Kahreden veri: O marka Türkiye’nin en büyük 22 firmasının toplamından daha değerli

Kahreden veri: O marka Türkiye’nin en büyük 22 firmasının toplamından daha değerli

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin en büyük 22 firmasının toplam değerinin, Amerika merkezli bir markanın değeri kadar olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük firmaları ve piyasa değerleri merak edilirken, dünya piyasasındaki yerleri noktasında üzen bir istatistik paylaşıldı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin en büyük 22 firmasının toplam değerinin, Amerika merkezli bir markanın değeri kadar olduğunu söyledi.

İŞTE O MARKA

ASO Başkanı’nın aktardığı verilere göre, sözkonusu ABD’li marka Nike. Amerika Birleşik Devletleri merkezli, önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı olan Nike, dünyanın en değerli 79. şirketi. Nike’ın piyasa değeri yaklaşık 147 milyar dolar.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, katma değerli, yüksek teknolojili ve yenilikçi üretimin öneminden bahsederken “markalaşma” ve marka değerlerinin ne kadar önemli olduğunu söyledi ve Nike örneğini verdi.

seyit-ardic-nike.jpg

“TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ 22 FİRMASI, NİKE KADAR”

“Dünyanın en değerli 79. şirketi.. Yaklaşık 147 milyar dolarlık piyasa değeri ile ayakkabı ve tekstil ürünlerinden bildiğimiz Nike firmasıdır” diyen Ardıç, Nike’ı Türkiye’nin en değerli ilk 22 firmasıyla karşılaştırarak, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin en değerli ilk 22 firmasının piyasa değerlerini toplarsak ancak Nike’ın toplam piyasa değerine ulaşmaktayız. Bir ayakkabı üreticisine kıyasla, bizim en değerli ilk 22 firmamızın çalışmakta olduğu sektörler telekomünikasyon, bankacılık ve finans, havacılık.”

nike.jpg

İLK 22 ŞÖYLE

Peki Türkiye’nin en değerli firmaları hangileri? Brand Finance tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye’nin en değerli şirketi Türk Hava Yolları. THY’nin ardından Arçelik geliyor.

  1. Türk Hava Yolları
  2. Arçelik
  3. Vestel
  4. Garanti BBVA
  5. İş Bankası
  6. BİM
  7. Ziraat Bankası
  8. Ford Otosan
  9. Turkcell
  10. Akbank
  11. Yapı Kredi
  12. LC Waikiki
  13. Migros
  14. Petrol Ofisi
  15. Opet
  16. Ülker
  17. Halkbank
  18. Türk Telekom
  19. Vakıfbank
  20. Anadolu Efes
  21. Doğuş Otomotiv
  22. Pegasus

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.