KADINLAR ÜRETİCİ OLDU
Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan erdem, "Kadınlarımız aldıkları eğitimler sayesinde değişik iş alanlarına yönelerek ekonomik özgürlüklerine kavuşmuşlardır. Bu sayede de tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna geçmişlerdir"
SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM
Kadın hakları konusunda birçok alanda çalışma yapıp kadın haklarının iyileştirilmesi için birçok projeye imza atan Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem, "Dernek olarak kadınlarımızda sosyal girişimciliği arttırmak ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak adına birçok alanda kadınlarımıza imkanlar sunduk. Özellikle de aciz kadınlarımızın kurslar sayesinde ekonomik özgürlüklerini ve kendi haklarını ellerine aldıklarını görüyoruz. Ayrıca kadın erkek eşitliği olabilmesi içinde erkek egemenliğinin biraz daha azaltılması gerekir. Burada oluşacak olumsuzluklarda ise medyamıza büyük iş düşmektedir" dedi.
28 ALANDA 5 BİN 600 MEZUN
Kadınlarda sosyal girişimciliği arttırmak ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak adına birçok alanda girişimcilik kursu imkanı sağladıklarını belirten Erdem, "Globalleşen dünya da kadınlarımızın teknoloji çağını yakalayabilme adına kadınlarımız birçok alanda kendilerini geliştirdiler.Kadınlarımız artık hamur, gözleme ve bazlama açmaktan çok fotoğrafçılık, reklamcılık gibi değişik iş alanlarına yönelmişlerdir. Kadınlarımız aldıkları eğitimler sayesinde tüketici olmaktan üretici konumuna geçtiler. 28 alanda verdiğimiz 5bin 600 mezunumuz girişimcilik eğitimiyle çeşitli iş alanlarına girerek ekonomik özgürlüklerini kazandılar. Kendi mutluluklarının yanı sıra evlerine de katkı sağlıyor olmaları hem kadınlarımızı hem de bizleri daha çok mutlu ediyor. Bizim derneğimizin asıl amaçlarından biri de aciz durumda olan kadınları birçok alanda sosyalleştirerek, bir meslek öğreterek kendi farkındalığını anlaması için uğraşıyoruz. Kadın bu tarz yerlere girdikçe topluma kendini kabul ettirmeye çalışıyor. Kadın bilinçlenme yolunda ancak yinede birçok eksik var. Burada da eğitim ön plana çıkıyor" diye konuştu.
KADINLARIN TOPLUMDA HAK ETTİĞİ YERE GELMESİ GEREK
Sosyal hayatın her alanında kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve her türlü istismarın son bulması gerektiğini dile getiren Erdem, "Kadınlarımızın önündeki engellerin kaldırılması için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz. Her anında kadın emeği olan çalışmalarımızın öncelik öncelikli amacı; ekonomik ve sosyal olarak kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere yükselmesi, kadın erkek fırsat eşitliği seviyesine gelmesi içidir. Şuan ki teknoloji imkanlarını da kullanıldığı zaman kadınlarımızın haklarını öğrenip araması daha da kolaylaşacak. Eğer kadınlarımız bilinçlenir ve haklarını hukuklarını bilirlerse eğer kadına şiddette gözle görünür bir şekilde azalma olacaktır" şeklinde konuştu.
KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİN TAM OLARAK SAĞLANMALI
Kadın erkek eşitliğinin birçok alanda uygulanmadığını aktaran Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem, " Bizler cumhuriyet kadınları olarak çok şanslıyız. Yasalarda bizlere birçok hak tanınmış durumda. İçerisinde Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 70 ülkede kadınların seçme seçilme hakkı bulunmamasına rağmen Türk kadınlarına bu hak 1938 yılında verildi. Ancak kadın haklarının en çok ihlal edilen yer seçimlerdir. Seçimlerde kadınlara yeteri kadar yer verilmiyor. Siyasette kadının adı yok denecek kadar azdır. Burada kadının adı var kendi yokmuş gibi oluyor. Kadınlarda mecliste ve yerel yönetimlerde kendini göstermelidir. Sosyal alanda kendi geliştirmiş, eğitimlerini tamamlamış ve ekonomik özgürlüğü olan kadınların buralar da yerini alarak diğer kadınları ve kadın haklarını savunması gerekir. Kadınlarımızın şuanda en önemli noksan kaldığı nokta burasıdır" ifadelerini kullandı.
KADINLARDA GÜVEN DUYGUSUNU OLUŞTURMAK GEREK
Erdem: Kadınlarımız daha yeni yeni kabuğundan çıkmaya çalışıyor. Onun için çoğu kadınımız kendi hak ve hukuklarını bilmiyor. Sosyal bir devlette yaşadığımız için devletimiz açıkta kalan aciz kadınlara bakmakla yükümlü ancak bu hakkını çoğu kadınımız bilmediği için hakkını arayamıyor. Biz de dernek olarak boşanma ve ölüm gibi benzeri durumları kendi kendini idare edebilme konuma gelebilmesi için kadınlarda güven duygusunun geliştirilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Yasalarda verilen kadın erkek eşitliğinin pratikte yoktur. Kadın bir anne, teyze, hala aynı zamanda da bir abladır. Burada en önemlisi ise anne rolüdür. Ülkemizde kadın konusunda birçok çalışma var bu çalışmalar sonucunda da ileriki yıllarda kadınlarımız daha çok ön plana çıkacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.