İRAN ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

İRAN ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Hamamönü’nde çeşitli ürünlerin sergilendiği El Ürünleri Pazarı’nda İran'ın geleneksel ürünleri de yer alıyor. Ziyaretçiler İran kültürüne ait ürünlere de büyük ilgi

gösteriyor.

ALMASALAR BİLE BAKIYORLAR
5 senedir İran’ın gelenek ürünlerini Türkiye’ye getirip çeşitli yerlerde insanlarla buluşturduğunu aktaran Yakup Puri, "Buraya gelen vatandaşların tezgâhımın önünden geçerken bir şeyler almak için olmasa bile ürünler ilgi çektiği için vatandaşlardan yoğun talep görüyorum. Böyle bir etkinlikte yer almak ve İran’ın geleneksel ürünleri tanıttığım için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

Altındağ Belediyesi tarafından Ramazan ayı içeresinde Hamamönü’nde vatandaşların hizmetine açılan El Ürünleri Pazarı’nda Türk kültürüne ait birçok ürünün yanında geleneksel İran ürünleri de sergileniyor. Sergilenen İran ürünlerinin arasında tablolar, tirme(masa örtüsü), hatem, minyatür, kilim, çanta ve doğal sabunlar gibi birçok ürün görenlerin ilgisini çekiyor. 5 senedir İran’ın gelenek ürünlerini Türkiye’ye getirip çeşitli yerlerde insanlarla buluşturduğunu aktaran Yakup Puri, “İstanbul Ankara gibi şehirlerde İran’a ait geleneksel ürünleri vatandaşlarla buluşturuyorum. Ramazan ayında ise Altındağ Belediyesi’nin yaptığı bu programla ile Hamamönü’nde İran geleneksel ürünlerini sergiliyorum” dedi.

TÜRKİYEDE YENİ YENİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Yüzyıllardır İran hamamlarında kullanılan doğal sabun olan Ruşur (sefid Ab)’un Türkiye ilk getirenin kendi olduğu ve Ruşur’un yeni yeni tanınarak kullanılmaya başlandığını aktaran Puri, “İran’ın eski hamam kültüründen gelen Ruşur’un kullanımı günümüzde de devam etmektedir. İnsan vücudunu yumuşatan Ruşur ayrıca vücuttaki ölü deriden kurtulmaya da yardımcı olur. Hamamda ya da banyoda sabunlanmadan önce kullanmak gerekir. Ruşur tamamen doğaldır. Ayrıca eskiden İran’da kadınlar bunu makyaj malzemesi olarak, sorkh ab(allık) ve sürme niyetine kullanılırdı”diye konuştu.

VATANDAŞLAR ÜRÜNLERE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Ramazan ayında vatandaşların Hamamönü’ne büyük ilgi göstermeleri bizimde ürünlerimize olan ilgiyi arttırdığını vurgulayan Puri, “Akşamları burası çok yoğun oluyor. Buraya gelen vatandaşların tezgâhımın önünden geçerken bir şeyler almak için olmasa bile ürünler ilgi çektiği için vatandaşlardan yoğun talep görüyorum. Burada birçok geleneksel ürün sergileniyor buna rağmen yüzyıllardır İran’ın geleneksel ürünleri de bu yoğun ilgiden nasibini alıyor. Böyle bir etkinlikte yer almak ve İran’ın geleneksel ürünleri tanıttığım için kendimi şanslı hissediyorum” şeklinde konuştu.

İRANIN GELENEKSEL ÜRÜNLERİNİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİM

Bu tarz etkinlik ve programlara katılarak elimden geldiği kadar katılarak İran’ın geleneksel ürünlerini tanıtmaya devam ettiğini söyleyen Puri, “Öncelik olarak Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki'ye Ramazan’da böyle bir programa

vesile olduğu için ve bizlere bu şansı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Nerede olursa olsun elimden geldiği kadar bu tür etkinlik ve programlara katılarak İran’ın geleneksel el yapımı ve doğal ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmaya çalışıyorum. Hamamönü’ne gelen vatandaşların hepsini buradaki ürünleri görmeleri ve ilgisini çeken ürünleri alıp buradaki emekçilere katkı sağlamalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.