İmam Buhari Cami çevresine kar temizliği talebi

İmam Buhari Cami çevresine kar temizliği talebi

Çankaya Alacaatlı Mahallesi’ndeki İmam Buhari Cami cemaati, bölgede camiye giden yolların Çankaya Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekiplerince yeteri kadar temizlenmemesine sitem etti.

44651436-d5d6-4a82-8204-5c0dea73a7fb.jpgÇankaya Alacaatlı Mahallesi’ndeki İmam Buhari Cami cemaati, bölgede camiye giden yolların Çankaya Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekiplerince yeteri kadar temizlenmemesine sitem etti.

Gazetemize konuşan cami cemaati, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e çağrıda bulunarak, “Her kar yağışında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Çankaya Belediyesi’nin kar küreme ekipleri, dört tarafı yol olan camimizin karlı kaplı yollarını temizlememe konusunda ihmalkâr davranıyor! Camimizde sadece Yaşamkent Polis Merkezi’ne inen yolun bir kısmı temizleniyor.  Gerisi yok. Çankaya Belediyesi’ni yollarımızın kürenmesi için aradığımızda ‘ekiplerimizi yönlendiriyoruz’ deniliyor; ancak buna rağmen gelen giden olmuyor” dedi.

KARLI YOLLAR KAZAYA DAVETİYE 

Eğimli bir arazi üzerinde bulunan İmam Buhari Cami’ye kar yağışı sonrası ulaşımın bir hayli zorlaştığını belirten cami cemaati, karlı yolların temizlenmemesinden dolayı geçmişte bazı kazaların yaşandığını kaydederek şunları söyledi:

“Karlı yolların temizlenmemesi herkesi bir hayli zorluyor. Geçtiğimiz sene bir arkadaşımız aracıyla Cuma namazı için camiye gelmek isterken aracının tekerinin kayması nedeniyle caminin istinat duvarına vurdu. Arkasından gelen aracın şoförü ise kaza yapan araca çarpmamak için yolun yanındaki tarlaya savruldu. İstenmeyen kazaların yaşanmaması için caminin tüm yollarının temizlenmesi şart” diye konuştu.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.