İlk adım tamam

İlk adım tamam

Ulus’taki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ek binasının yıkımı 3 ayda tamamlandı. Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi yapımında ilk adım böylece atılmış oldu. 

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi kapsamında Ulus’ta bulunan bazı binaların yıkımına karar verilmişti. Bunlardan birisi de bölgenin tarihi dokusuna uymayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ek binası idi. Proje kapsamında ilk adım olarak Mayıs ayında bu binanın yıkımına başlanmıştı. 3 ay hummalı bir şekilde süren yıkım çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yıkımın ardından ise binanın onlarca yıldır kapladığı alan açılarak adeta nefes aldı. 

3 AY SÜRDÜ

Başkent Ankara’ya meydan kazandırılması amacıyla yıkım kararı alınan binalardan biri olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ek binasına ilk kepçe Mayıs ayında vurulmuştu. İvedilikle süren yıkım çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yıkım çalışmaları süresince ortaya çıkan tozdan vatandaş ve esnafın mağdur olmaması için alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sürekli olarak sulanarak büyük bir titizlik gösterildi. 3 ayın sonunda ise kaba yıkım tamamlanarak zemin üzerinde kalan molozların temizlenmesine geçildi. 

NEFES ALDI

Binanın yıkımının ardından ise yüksekliği ve kapladığı alan itibariyle Ulus’un tarihi dokusuna aykırı olan binanın yerine geniş bir alan açılarak çevre adeta nefes aldı. Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalarda böylece ilk adım tamamlanmış oldu. Gerek binanın yanından gerekse Ankara Kalesi’nden dahi bakıldığında binanın kapladığı alan yerine büyük boşluk ve tarihi bazı binaların ortaya daha çok çıktığı görüldü. Vatandaş da bu çalışmaları memnuniyetle karşıladı. Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar, “Ulus eski canlı günlerine inşallah tekrar dönecek. Burası tarihi turistik bir yer bir an önce şehrimize kazandırılması lazım” dedi.

TARİHİ YAPILAR GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin en temel amaçlarından biri ise bölgeyi Başkent turizmine kazandırmak. Atatürk Heykeli merkezli oluşturulacak olan meydanda Hacı Bayram Cami, Eski TBMM binaları ve Ankara Palas gibi Cumhuriyet dönemi ve öncesi ait yapılar gün yüzüne çıkarttırılarak bölgenin çehresi değiştirilecek. Cumhuriyet’in kurulduğu yer olan hem şehrin hem de Türkiye’nin adeta belliği konumunda olan bölgede oluşturulan bu projenin geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Millet Bahçesi ile beraber şekilde ilerlemesi bekleniyor. 

Erkal Erdoğan // HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.