İHH Ankara Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

İHH Ankara Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ankara'daki yetim çocuklar için Pursaklar Avrupa Birliği Parkı'nda piknik organize etti. Aileleriyle piknik yapan çocuklara, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Badminton Federasyonu ve çeşitli sponso

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’daki yaklaşık 400 yetime ve ailesine piknik düzenleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ankara yetimlerin yüzünü güldürdü. Hafta sonu Pursaklar Avrupa Birliği Parkı'nda düzenlenen geleneksel yetim pikniğinde Aileleriyle piknik yapan çocuklara, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Badminton Federasyonu ve çeşitli sponsorlar tarafından çeşitli oyuncaklar dağıtıldı.

MANEVİ ANLAMDA DA EKSİKLERİNİ GİDERDİK

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Başkanı Mustafa Sinan, etkinlik kapsamında yaklaşık 650 kişiyi ağırladıklarını belirterek “Etkinlik olarak çocuklarla halı saha maçı yaptık, Karagöz ve Hacivat oyunlarıyla çocukları eğlendirdik. Öğlen vakti hep beraber cemaatle namaz kıldık. Akabinde küçük çocuklarımıza hediyeler dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi de mısır aracı göndererek çocuklara mısır dağıtımı yaptı. Maraş’tan özel helal sertifikalı Maraş dondurması ikram ettik çocuklara, aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerle görüşme yapılarak sadece maddi anlamda değil manevi anlamda eksiklerde giderildi” ifadelerini kullandı.

ONLARIN DERTLERİNİ DİNLEMİŞ OLDUK

Vakfın yetim çocuklar ve ailelerinin yanında olduğunu dile getiren Mustafa Sinan, “Mesela bir tane hanım abla bizden beyinin mezarını yapmamızı istedi. 3 senedir mezarının yapılamadığını bu konuda çok üzüldüğünü söyleyerek bizden yardım talep etti. O hanım ablamızın beyinin mezarını inşallah yaptıracağız. Pikniğimizi geleneksel olarak her sene gerçekleştiriyoruz. Yetim kardeşlerimizle bu piknik sayesinde toplu şekilde ilgilenmiş onların dertlerini dinlemiş olduk. Kız çocukları ve erkek çocukları ayrı şekilde oluşturuldu. Hanım ablalarımız kız çocuklarıyla bire bir ilgilendi bizlerde erkek çocuklarla ilgilendik” dedi.

AMACIMIZ ONLARI MUTLU EDEBİLMEK

Sinan, "Burada amacımız, babaları vefat etmiş çocuklarımızla bir araya gelip piknik yaparak, onları mutlu edebilmek. Ailelerinin de yıl içinde ne ihtiyaçları olursa karşılamaya çalışıyoruz. Bu çocukların yetişmesiyle alakalı elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz ki okusunlar, büyüsünler ve meslek sahibi olabilsinler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.