İftara 5 kala

İftara 5 kala

Başkent’teki bir grup genç, ‘İftara 5 Kala’ isimli projeyle iftar saatinde yolda kalan vatandaşların yardımına koşuyor; dağıtılan kumanyalar sayesinde insanların zamanında oruçlarını açmaları sağlanıyor.  

Başkent’teki bir grup genç, ‘İftara 5 Kala’ isimli projeyle iftar saatinde yolda kalan vatandaşların yardımına koşuyor; dağıtılan kumanyalar sayesinde insanların zamanında oruçlarını açmaları sağlanıyor.  

Ankara’daki bir grup hayırsever öğrenci, iftara yetişemeyen ve trafikte kalan vatandaşlara ‘İftara 5 Kala’ projesi ile kumanya paketi dağıtarak, insanların oruçlarını açmalarını sağlıyor. Öğrenciler, özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda vatandaşlara iftariyelik dağıtarak büyük takdir topluyor. 

iftara-5-kala-2.jpg

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER İFTARLIK DAĞITIYOR

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da  ‘İftara 5 Kala’ projesiyle bu örnek davranışa pek çok öğrenci imza atıyor. Keçiören’deki Şehit Mustafa Avcu İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri bu proje içerisinde yer alarak trafikte evine yetişemeyenler için su ve yiyecek ikramında bulunuyor. 8 imam hatipli genç arkadaş, Kuyubaşı meydanında iftara 5 dakika kala, evine yetişemeyenlerin imdadına koşuyor. Ellerinde taşıdıkları ikramlıkları sürücülere ve yoldan geçen yayalara veriyor.  Öğrenciler, Hz. Muhammed’in “Ramazan ayında bir oruçluya su ile iftar ettiren anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur” hadisini kendilerine örnek aldıklarını belirtiyor.   

iftara-5-kala-3.jpg

BÜYÜK TAKDİR TOPLUYORLAR

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı’nın Mamak ve Şereflikoçhisar şubelerindeki görevli gençler de “İftara 5 kala” projesine destek veriyor. TÜGVA’lı gençler, hazırladıkları su ile hurmaları ilçelerindeki işlek cadde ve anayollarda iftar saatine yetişemeyen vatandaşlara dağıtıyor. Ramazan boyu sürecek projeye destek veren gençler, yolda kalanların oruçlarını zamanında açmalarını sağlıyor. Kumanyaları alan vatandaşlar, projede yer alan gençlere teşekkür ediyor. Başkentli gençler, örnek bu proje kapsamında yaptıkları bu davranışla büyük takdir topluyor.   

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.