Her Sokağında Harry Potter Evreninde Hissedeceğiniz Bir Şehir! Mutlaka Gidin…

Her Sokağında Harry Potter Evreninde Hissedeceğiniz Bir Şehir! Mutlaka Gidin…

Büyülü dünyasının büyüsüne kapılmış olanlar için, bu kez gerçek dünyada bir yolculuğa çıkma vakti geldi. İşte size her sokağında Harry Potter evrenini hissedeceğiniz bir şehir: Edinburgh!

Dünya edebiyatının en büyülü serilerinden biri olarak kabul edilen Harry Potter, hem kitapları hem de film serisiyle milyonlarca hayranın kalbini kazanmıştır. Büyülü dünyasının büyüsüne kapılmış olanlar için, bu kez gerçek dünyada bir yolculuğa çıkma vakti geldi. İşte size her sokağında Harry Potter evrenini hissedeceğiniz bir şehir: Edinburgh!

EDINBURGH: HARRY POTTER DÜNYASININ GERÇEK HALİ

Edinburgh, İskoçya'nın başkenti olmasının yanı sıra, Harry Potter serisinin yaratıcısı J.K. Rowling'in de yaşadığı ve bu büyülü hikayeyi yazdığı şehirdir. İşte Edinburgh'un Harry Potter ile bağlantılı noktaları:

the-elephant-house.jpeg

THE ELEPHANT HOUSE

Harry Potter serisinin ilk kitabı olan "Harry Potter ve Felsefe Taşı"nın yazıldığı yer olarak ünlenen bu kafe, Rowling'in eserlerini kaleme aldığı mekanlardan biridir. Burada oturup kahve içerken yazdığı hikayelerin büyüsünü yaşayabilirsiniz.

grassmarket-ve-victoria-caddesi.jpg

GRASSMARKET VE VICTORIA CADDESİ

Serideki Diagon Yolu'nun ilhamını alan bu sokaklar, büyülü dükkanlar ve tılsımlı atmosferleriyle sizi Harry Potter dünyasına taşır.

edinburgh-kalesi.jpg

EDINBURGH KALESİ

Şehrin yüksek bir tepe üzerinde yer alan bu tarihi kale, Hogwarts'taki büyülü okulu andırır ve serinin atmosferini yansıtır.

greyfriars-kirkyard.jpg

GREYFRIARS KIRKYARD

Bu mezarlık, "Tom Riddle" adını taşıyan bir mezar taşı ile ünlüdür ve Harry Potter serisinin bir karakteri olan Lord Voldemort'un adını taşıyan Tom Riddle ile ilintilidir.

the-balmoral-hotel.jpg

THE BALMORAL HOTEL

Rowling'in son kitaplarından biri olan "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları"nı yazdığı bu lüks otel, yazarın o dönemdeki yazma noktalarından biridir.

edinburgh-universitesi.png

EDINBURGH ÜNİVERSİTESİ

Yazar J.K. Rowling, bu üniversitede fikirlerini geliştirmiş ve eserlerinin birçoğunu burada yazmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.