Hedef 450 bin ziyaretçi

Hedef 450 bin ziyaretçi

ASİDEF Genel Başkanı Dr. Muammer Timur Kaynak, AKM’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Sivas Tanıtım Günleri’nde 450 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Ankara Sivaslılar Dernekler Federasyonu (ASİDEF) tarafından bu yıl 4’üncüsü planlanan Başkent Sivas Günleri 13-16 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek. Bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerle ilgili ASİDEF Genel Başkanı Dr. Muammer Timur Kaynak, gazetemize açıklamalarda bulunarak etkinlik hakkında bilgi verdi. Kaynak, Sivas Tanıtım Günleri’nde Sivas’ı Ankara’ya taşıyacaklarını belirterek, “Ankara’daki hemşerilerimizi ve Sivas’tan gelen hemşerilerimizi buluşturmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz 450 bin ziyaretçi” dedi.

KÜLTÜR GEÇMİŞİMİZ ZENGİN VE GENİŞ

Kaynak, “Sivas’ı kültürüyle, el sanatlarıyla, yemekleriyle ve tarım ürünleri ile Ankara’ya taşıyacağız. Organik olarak getirdiğimiz tarım ürünlerini, el sanatları ürünlerini; bıçakçılık, oymacılık, halıcılık, kilimciliği Başkentlilere sunacağız. Kültür geçmişimiz çok geniş ve zengindir. Selçuklu Devleti’ne Başkentlik yapmış bir iliz. Osmanlı’nın eyalet merkezi olmuş, Cumhuriyetin ise temel taşı olmuş bir ildir Sivas” diyerek ilin tarihi önemine vurgu yaptı.

SİVAS RÜZGÂRI ESTİRECEĞİZ

Gerçekleştirilecek etkinlikle Sivas’ın halk kültürünü, folklorik ve geleneksel değerlerini, lezzetlerini Ankara’da yaşayan vatandaşlarla buluşturmak istediklerini söyleyen Kaynak, “Hititlere kadar uzanan tarihi geçmişi ile Türkiye coğrafyasının kalbinde yer alan Sivas’ımızın farklı coğrafyalarda yaşayan insanlarını bir araya getirerek sıla hasretini gidermek amacı ile düzenleyeceğimiz bu etkinlik ile Başkentte ki insanlarımıza Sivas rüzgârı estireceğiz” dedi.

YHT PROJESİ DEĞER KATACAK

2019 yılında açılması planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın yapımı tamamlandıktan sonra Ankara-Sivas arasının 2 saat 15 dakikaya düşeceğini de hatırlatan Kaynak, bu projenin Sivas’a bir ayrıcalık ve değer katacağını belirtti. Bu projeyle birlikte Sivas’ı ziyaret eden yerli turist sayısında artış olacağını söyleyen Kaynak, “Özelikle günübirlik şehir dışına çıkmak isteyen Ankaralı hemşerilerimiz için hızlı tren vazgeçilmez olacaktır. Turizme büyük katkısı olacaktır.  Ulaşım kolaylaşacaktır” diye konuştu.

ECDADIN MİRASLARI ZİYARET EDİLMELİ

Sağlıklı olmanın şartlarından birisinin seyahat ederek sıla-i rahim yapmak olduğunu kaydeden Kaynak, Ankaralı hemşerilerin ecdadın bıraktığı mirası görmek için Sivas’a ziyaret etmeleri gerektiğini vurguladı. Başkentlilerin Sivas’a gelerek Sivas’ın doğal ve kültürel zenginliklerini muhakkak görmeleri gerektiğini belirterek, “Sivas’a özgü kültürel ve doğal zenginliklerimiz başkentliler görmeliler. Özellik ile yemeklerimizin tatlarına bakmalılar. Ecdadın bıraktığı mirasları görmeliler ve çocuklarına anlatmalılar” dedi.

450 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sivas Tanıtım Günleri’ne geçmiş yıllarda 350 bin kişinin katılım gösterdiğini belirten Kaynak, bu yıl ki etkinliğe 450 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.