Hayvansal hastalıklara karşı işbirliği önerisi

Hayvansal hastalıklara karşı işbirliği önerisi

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, ülkeler arasındaki hayvan alışverişi sırasında hayvansal hastalıkların başka bir ülkeye sıçramasını önlemek için ülkelerdeki veteriner birliklerinin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Genel Merkezi Ankara'da olan Türk Veteriner Hekimler Birliği, Bulgaristan Veteriner Hekimler Birliği'nin resmi davetlisi olarak bugün Bulgaris'tan'ın başkenti Sofya'ya gidecek. İki ülkenin veterinerlik alanındaki işbirliği gündeme gelecek. İkili görüşmelerde kuş gribi, domuz gribi ve kuduz gibi hayvansal hastalıkların tedavisine yönelik bilgi alışverişinin yapılacağı ve bu konuda işbirliğine gidileceği öğrenildi. 

HASTALIKLAR ÜLKEYE GİRMEDEN TEDAVİ EDİLMELİ

fft99_mf1854690.jpeg

Ziyaretle ilgili gazetemize bilgi veren Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Dr. Talat Gözet, "Hayvansal hastalıklarla ilgili ve çözüm bulma noktası konusunda çalışma yapacağız.  Bu işbirliklerini diğer ülkelerle de yapmalıyız. Örneğin Yunanistan'da çıkan bir hayvansal hastalığı Türkiye'ye ve diğer ülkelere sıçramadan orada hastalığı tedavi edip bitirmeliyiz" dedi.

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Gözet,  "Bulgaristan ve Türkiye olarak ortak ilaç üretimi gibi , et üretimi gibi ortak çalışmalar yapabiliriz. Veteriner Hekimlik eğitimi alanında Bulgaristan eğitim sistemi ile ortak projeler yapılabilir. Bu tür ziyaretler devam etmeli. Buna devletimiz ve STK'lar destek olmalı" çağrısında bulundu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.