Hayıt balı ve andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor

Hayıt balı ve andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor

Emekli bürokrat Ökkeş Usta, “doğal şifa kaynağı” dediği hayıt balı ile andız pekmezini yıllardır hem kendi kullandığını hem de ticaretini yaptığını söyledi. Peki, hayıt balının faydaları nelerdir Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

Emekli bürokrat Ökkeş Usta, “doğal şifa kaynağı” dediği hayıt balı ile andız pekmezini yıllardır hem kendi kullandığını hem de ticaretini yaptığını söyledi. 

Peki, hayıt balının faydaları nelerdir? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

Usta, hayıt balının; kansızlık, kısırlık, stres, ve mide rahatsızlığı gibi pek çok hastalığa iyi geldiğini belirterek, andız pekmezinin de doğal öksürük şurubu olduğunu ifade ederek, ‘‘Balgam sökücüdür, ateş düşürür, ağız içi yaralara ve karaciğere deva olur’’ dedi.

dsc_0642.jpgEmekli olduktan sonra okuduğu bir arıcılık dergisinden çok etkilendiğini, arılar ve bal çeşitleri konusunda yaptığı bir araştırma sonucu doğal besinler olan hayıt balı ve andız pekmezini tüketmeye başladığını anlatan Usta,

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından emekli oldum. Arıcılık dergisi okuyordum oradan birine ulaştım. Bir hemşerimizi buldum. Sonra ürünlerini aldım ve kullanmaya devam ettim sonradan bu işte kendimi buldum şimdi o balları satıyorum. Deneyimledim gördüm” dedi. 

DERTLERE DEVA…

10 yıldır doğal ilaç olarak kullandığı hayıt balı ve andıç pekmezinin sağlığına pek çok faydasını gördüğünü belirten Usta,

“Hayıt balı; kansızlık, kısırlık, stres, kadın hastalıkları, hormonel rahatsızlıkları, mide rahatsızlıkları başta olmak üzere sağlığa birçok katkısı var. Hayıt bitkisi Akdeniz bölgesinde olan bir bitki. Balın zaten her türlüsü şifa. Bal, güçlü bir antioksidan düşmanıdır. Vücuda giren mikropları etkisiz hale getiren bal, yaraların daha hızlı iyileşmesi, deformasyonların daha kolay onarılmasını sağlar. Soğuk algınlığı, öksürük, astım, bronşit, çeşitli enfeksiyonel durumlar düzenli olarak bal tüketimi sayesinde önlenebilir” diye konuştu. 

dsc_0641.jpgDOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Andız pekmezi ile ilgili de bilgi veren Usta, “Andız pekmezi doğal öksürük şurubudur. Bu pekmez kansızlığa, balgam söktürücü, ateş düşürücü, ağız içi yaralar, diş eti yaraları, idrar yollarındaki iltihaba birebir. Karaciğer hastalığına da iyi geliyor. Karadut pekmezinden daha etkili” şeklinde konuştu.

Peki andız pekmezinin kavanozu ne kadar?

Usta, andız pekmezinin 850 gramlık kavanozunu 15 TL'den satıyor.

Hayıt balının 850 gramlık kavanozu ise, 50 TL'de satışa sunuluyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.