Halde Bayram Bereketi

Halde Bayram Bereketi

Ramazan Bayramı'na hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar bugünlerde Ankara Hali'ne akın ediyor. Halde yaşanan bayram yoğunluğu esnafın yüzünü güldürüyor.

İNSANLARDA BAYRAM TELAŞI ARTTI
Her yıl olduğu gibi bu yılda yaşanan bayram telaşının esnafı mutlu ettiğini aktaran hal esnaflarından Hüseyin Tetik, “Bayrama yaklaştıkça her geçen gün buralar daha çok doluyor. İnsanlar akşam saatlerine kadar alışveriş yapıyorlar. Bayrama kadar bu yoğunluğun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu yoğunluğun her zaman böyle devam etmesini istiyoruz. Tabi bundan 5-10 yıl öncesinde yaşanan yoğunluk yok" dedi.

BAYRAM BEREKETİYLE GELİYOR
Halde yaşanan yoğunluktan dolayı memnuniyetini dile getiren esnaf Mahmut Kurt ise “Ramazan bayramı bereketiyle geliyor. Tezgâhlarımıza yoğun bir ilgi var. Önceki günlere göre fiyatların biraz daha ucuzlaması vatandaşın alım gücünü arttırıyor. Bu yaşanan artış ise buradaki esnafının yüzünü güldürüyor. Şuandaki ilgiden gayet memnunuz" diye konuştu.

 

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayram hazırlığı yapan vatandaşlar Ankara Toptancı Hali'ndeki hareketliliği arttırıyor. Tezgâhlarını çeşitli sofralık ürünlerle süsleyen esnaf, hareketlilikten oldukça memnun. Bu hareketlilik uzun süredir durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürüyor. Gündüz saatlerinde havaların sıcak olduğundan dolayı vatandaşın biraz daha akşam saatlerini tercih ettiğini söyleyen hal esnafı, “Her bayram öncesinde olduğu gibi bu bayramda da satışlarımız arttı. Özellikle gıda sektöründe ciddi bir hareketlenme var. Vatandaşlar, Ramazan Bayramı'na şeker ve çikolata almanın yanı sıra diğer gıda ihtiyaçlarını alarak da hazırlanıyor. Fiyatlarında uygun olması hem vatandaşı hem bizi mutlu ediyor” dedi.

ESNAF DURUMDAN MEMNUN

Her yıl olduğu gibi bu yılda yaşanan bayram telaşının esnafı mutlu ettiğini aktaran hal esnaflarından Hüseyin Tetik, “Bayrama yaklaştıkça her geçen gün buralar daha çok doluyor. İnsanlar akşam saatlerine kadar alışveriş yapıyorlar. Bayrama kadar bu yoğunluğun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu yoğunluğun her zaman böyle devam etmesini istiyoruz. Tabi bundan 5-10 yıl öncesinde yaşanan yoğunluk yok. Bayramda gezme ve alışveriş yapma geleneğin eski nesilde olduğu gibi yeni nesilde eskisi kadar devam etmiyor. Şimdiki gençler bayramı bir tatil olarak görüp şehir dışına gezmeye gidiyor” diye konuştu.

VATANDAŞLAR BURADA HUZURU BULUYOR

Vatandaşların sıcaklara rağmen gösterdikleri ilgiden memnun oldukların söyleyen esnaf Tetik, “Sıcaklardan dolayı işlerimizin biraz daha düşük olmasını bekliyorduk. Çok şükür beklediğimiz gibi olmadı. Burası Ankara’nın en eski yerlerinden biri. İnsanlar AVM’lerde bulamadığı huzuru burada bulduğu için buraya geliyor. Burası çok farklı bir potansiyeli var. İnsanların bayram ihtiyaçları ve buraya olan ayak alışkanlığını birleştirdiğimiz zaman hal esnafının işi 3-4 kat artıyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Halde yaşanan canlılıktan dolayı memnuniyetini dile getiren esnaf Mahmut Kurt, “Ramazan bayramı bereketiyle geliyor. Tezgâhlarımıza yoğun bir ilgi var. Önceki günlere göre fiyatların biraz daha ucuzlaması vatandaşın alım gücünü arttırıyor. Bu yaşanan artış ise buradaki esnafının yüzünü güldürüyor. Şuandaki ilgiden gayet memnunuz. Bayrama yaklaşık bir hafta daha var. Her geçen gün burada ki yoğunluğun ve ilginin artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.