Hak-İş Kısa Film Yarışmasında ''Roof Knocking'' 1. oldu

Hak-İş Kısa Film Yarışmasında ''Roof Knocking'' 1. oldu

Hak-İş’in bu yıl 7.’sini düzenlediği kısa film yarışmasında ödül, Filistinlilerin yaşadığı çaresizliği anlatan, Sina Salimi'nin yönettiği ‘‘Roof Knocking’’ adlı filme verildi.

Hak-İş’in bu yıl 7.’sini düzenlediği kısa film yarışmasında ödül, Filistinlilerin yaşadığı çaresizliği anlatan, ‘‘Roof Knocking’’ adlı filme verildi.

Hak İş Konfederasyonu’nun bu yıl 7’ncisini düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreninde söz alan Mahmut Arslan, törenin 29 Kasım Uluslararası Filistinlerle Dayanışma Günü ile aynı gün olduğunu hatırlatarak, bağımsız ve özgür bir Filistin arzu ettiklerini söyledi.

Arslan, “Kudüs sorunu Hak İş’in en temel gündem maddelerinden birisidir. Filistin halkına dayatılan baskıların, haksızlıkların ve zulümlerin Gazze’yi açık bir hapishaneye dönüştüren İsrail’in yaptıklarını bir kez daha buradan protesto ediyor, lanetliyoruz. Bağımsız ve özgür bir Filistin arzu ediyoruz” dedi.

128 ÜLKEDEN 4 BİN 104 FİLM BAŞVURU YAPTI

Hak İş Konfederasyonu’nun bu yıl 7’ncisini düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Emeğe Saygı” temalı kısa film yarışmasında 128 ülkeden 4 bin 104 film başvurusu yapıldı.

Yarışmada ulusal ve uluslararası alanda ayrı ayrı 11 kategoride ve ayrıca “Sendikacı Gözünden” kategorisinde ödül verildi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ FİLİSTİN TEMALI FİLME 

Yarışmada İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulmü ve Filistin halkının çaresizliğini anlatan “Roof Knocking” filmi En İyi Film Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası dalda Necati Çelik Özel Ödülü’nü Bangladeş’ten “Monia’nın Rüyaları” filmi kazandı.

En İyi Film İkincilik Ödülü’nü ise Marguerite Imperatori’ye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın takdim etti.

En İyi Film Üçüncülük Ödülü ise “The Deep Place” filmine verildi.

SANAT DÜNYASINDA KARŞILIĞINI BULMASINI HEDEFLEDİK

Programda konuşan Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Hak İş Kısa Film Yarışması’nın 7’nci yılında gelişerek, daha çok yönetmene ve ülkeye ulaşarak büyümeye devam ettiğini belirterek, Hak İş’in savunduğu ilkelerin sanat dünyasında da karşılığını bulmayı hedefledik. Emek şemsiyesi etrafında toplanmış değerli sinema sanatçılarına yarışmamıza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HAYALİMİZİN GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Hak İş olarak bir hayalimiz vardı. Bu hayalimiz emeğin sinema ve sanat dünyasındaki yansımasını görmek ve emeğin sanat dünyasındaki temsilini arttırmaktı. Bu heyecanla umutla 2012 yılında yola çıktık. Bugün bu hayalimizin gerçekleştiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ VAR

Arslan sözlerine şöyle devam etti:

“Hak İş olarak, sendikacılığın sadece toplu sözleşme ve ücret sendikacılığı ile sınırlı olmadığına inandıklarını belirten Arslan, “Üyelerimize ve tüm kamuoyuna karşı kültür ve sanat yükümlülüğümüz olduğuna vurgu yapıyoruz. Sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmenin araçlarından birisi olan kısa film yarışmaları düzenliyoruz. Sendikal harekete örnek teşkil edecek bir yapılanma için başta film çalışmaları olmak üzere tüm sanat dallarında emeğin öne çıkarılması gerektiğine inanıyoruz.”

KUDÜS SORUNU EN TEMEL GÜNDEM MADDEMİZDİR

Hak İş 7’nci Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’nin BM’nin 1978 yılında Uluslararası Filistinlerle Dayanışma Günü olarak ilan ettiği 29 Kasımda gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, “29 Kasım bu yüzden önemli bir gündür. Hak İş olarak Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığını yürütmekteyiz. O nedenle Filistin sorunu, Kudüs sorunu Hak İş’in en temel gündem maddelerinden birisidir” dedi.

BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR FİLİSTİN ARZU EDİYORUZ

Filistin’in işgal altında olmasından duydukları üzüntüyü de dile getiren Arslan, “Buradan bir kez daha işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinli kardeşlerimizin en kısa zamanda bağımsız ve özgür bir Filistin devletini kurmalarını arzu ediyoruz. Filistin halkına dayatılan baskıların, haksızlıkların ve zulümlerin Gazze’yi açık bir hapishaneye dönüştüren İsrail’in yaptıklarını bir kez daha buradan protesto ediyor, lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.