Hacı Bayram’da İmam Aranıyor

Hacı Bayram’da İmam Aranıyor

Her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Ankara’nın en önemli camilerinden biri olan Hacı Bayram Camii’nde vatandaşlar imamları bulmakta zorlanıyor. 3 imam, 3 müezzin ve bir kayyım olmak üzere 7 personelin bulunduğu camide vatandaşlar vakit namazları dı

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’nın manevi atmosferi en yüksek yeri olan Hacı Bayram Camii’nde vatandaşlar vakit namazı dışında imamlara ulaşamıyor. 3 imam, 3 müezzin ve bir kayyım olmak üzere 7 personelin bulunduğu caminin karşısında bulunan imam odasının kapısı genelde kilitli. Vatandaşlar akıllarına takılan soruları imamlara sormak istiyor ancak kilitli kapıyla karşı karşıya kalıyor.

YA YEMEK YİYORLARDIR, YA DA GEZİYORLARDIR

Hacı Bayram Camii’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve ismini vermek istemeyen bir görevli imamların vakit namazları dışında zor bulunduğunu doğrulayarak şunları söyledi: “Vakit namazları dışında imam ve müezzinleri bulmak zor oluyor. Vatandaşlarda bize soruyor, soru sormak isteyenler, nikâh kıydırmak isteyenler kimseyi bulamayınca kızıyor. Ulus çevresindedirler büyük ihtimal, ya yemek yiyorlardır, ya da geziyorlardır.”

MUHABİRİMİZ KİMSEYİ BULAMADI

Muhabirimiz Hacı Bayram Camii’nin imamlarına defalarca ulaşmaya çalıştı ancak kimseye ulaşamadı. Caminin karşısında bulunan imam odasına giden muhabirimiz kapının kilitli olması nedeniyle kimseyle görüşemedi. Yarım saat cami etrafında dolaştıktan sonra tekrar imam odasına giden muhabirimiz yine kilitli kapıyla karşılaştı.

HER GÜN BİRİ ODADA OTURSUN

Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş ise “3 iman, 3 müezzin birde kayyım olmak üzere camide 7 görevli var ama ne hikmetse vakit dışında hiç birini bulamıyoruz. Arabaları burada ancak kendileri nerede bilmiyoruz. Her gün biri odada otursa çok iyi olacak, vatandaş soru sormak istiyor, bir şey danışmak istiyor ama nafile” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.