Hacettepe’de ‘Kesinliğin Belirsizliği’ Konuşuldu

Hacettepe’de ‘Kesinliğin Belirsizliği’ Konuşuldu

Dünyada 30 yıldır devam eden ve Türkiye’de ilk defa Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen TED konferansında konuşmacılar tecrübelerini kendilerini izlemeye gelen öğrencilerle paylaştı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Hacettepe Üniversitesi Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Teknoloji, Eğlence, Tasarım dünyasında yenilikçi fikirlerin sunulduğu TEDx Hacettepe University ‘Kesinliğin Belirsizliği’ konferansı öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoloji, eğlence ve tasarım dünyasında yenilikçi fikirlerin sunulduğu TEDx Hacettepe University “Kesinliğin Belirsizliği” konferansında konuşmacılar 18 dakika sahnede kalarak projelerini ve iş hayatındaki tecrübelerini kendilerini izlemeye gelen öğrencilerle paylaştı. Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik 4 Haziran Cumartesi günü Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu’nda düzenlendi. Hacettepe Üniversitesi’nde ilk kez gerçekleştirilen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

PAYLAŞILMAYA DEĞER FİKİRLER

Teknoloji, Eğlence ve Tasarım sözcüklerinin İngilizce baş harflerinden oluşan TED, ‘Paylaşılmaya Değer Fikirler’ sloganıyla yola çıkan ve alanında yenilikçi fikirlerin sunulduğu, 30 senelik geçmişinde bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı ve 2016 yılında ilk kez Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin konusu ‘Kesinliğin Belirsizliği’ olarak belirlendi.

MÜCADELELERİNDEN KESİTLER SUNDULAR

Fikirlerin gücünün; tutumları, hayatları ve nihayetinde Dünya'yı değiştirebileceği tutkusuyla düzenlenen TEDx Hacettepe University Kesinliğin Belirsizliği’nde felsefe olarak farklı kişilerle gerçekleştirilen her bir konuşmanın yeni akımları, tedavileri ve teknolojileri ortaya çıkarabileceği ya da harekete geçirebileceği ele alındı.

Konuşmacıların tecrübelerini kendilerini izlemeye gelen öğrencilerle paylaştı ve iş hayatında karşılaştıkları zorluklarla mücadelelerinden kesitler sundu.

UZMAN İSİMLER KATILDI

Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Profesörü Dr. Ferhunde Öktem, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Katinal Fiziği A.B.D. Prof. Dr. Hüseyin Zafer Durusoy, Hacettepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Baş Asistanı Dr. Serkan Karaismailoğlu, Yazar Cem Mumcu ve Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği kurucusu Orhan Aztekin gibi alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.