Grama Yöneliş

Grama Yöneliş

Altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırmasıyla çeyrek altındaki üretim de çeyrek altına talep de iyice azaldı. Vatandaşların tercihi ise iyiden iyiye gram altından yana olmaya başladı.

TERCİH GRAM ALTIN OLUYOR
Temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80,3'lük düşüşle 367 bin 220 adet çeyrek altın üretildi. Muhabirimiz Ulus Anafartalar Caddesi üzerindeki kuyumcuların nabzını yokladı. 1981'den bu yana Ulus'ta bulunan Gündoğan Kuyumculuk'un işletmecisi Ahmet Gündoğan, altın fiyatlarının artmasından dolayı insanların yatırım için değil sadece düğünler için altın alabildiğini, bu altın tercihinin ise daha çok gram altından yana olduğunu söyledi.
DÜĞÜN MÜŞTERİLERİ DE AZ ALIYOR
Üçler Kuyumculuk'un işletmecisi Fatih Aslan ise fiyatların yüksek olmasından, insanların da madden sıkıntı çekmesinden dolayı daha çok gram altın aldıklarını anlattı. İnsanların giderek gram altına yöneldiğini belirten Aslan, çeyreğe 200 liranın üstünden para vermenin insanlara zor geldiğini vurguladı. Aslan, düğün müşterilerinin bile kuyumculardan artık çok az ürün aldığını kaydetti.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yılın mayıs-temmuz döneminde 2 milyon 734 bin 630 adet çeyrek altın basımı gerçekleştirildi. Çeyrek altın miktarı bu yılın aynı döneminde ise yüzde 63,6'lık azalışla 995 bin 520 adede geriledi. Çeyrek altın üretiminde en keskin düşüş, geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşti. Temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80,3'lük düşüşle 367 bin 220 adet çeyrek altın üretildi. Çeyrek altın fiyatını yüksek bulan vatandaşların tercihi ise gram altından yana oldu.
VATANDAŞIN BÜTÇESİ GRAMLIĞI KALDIRIYOR
Muhabirimiz Ulus Anafartalar Caddesi üzerindeki kuyumcuların nabzını yokladı. 1981'den bu yana Ulus'ta bulunan Gündoğan Kuyumculuk'un işletmecisi Ahmet Gündoğan, altın fiyatlarının artmasından dolayı insanların yatırım için değil sadece düğünler için altın alabildiğini söyledi. Son yıllarda satışların ciddi oranda azaldığını kaydeden Gündoğan, çeyrek satışlarının azaldığını insanların bütçesine daha uygun gelen gram altın satışlarında ise artış yaşandığını belirtti. Düğün yapacak kişilerin bile önceden 22 ayar bilezik almasına rağmen şimdi 14 ayar bilezik yaptırabildiklerini ifade eden Gündoğan, düğün mevsimi olmasından dolayı şuan biraz iş yapabildiklerini, Kurban Bayramı'ndan sonra düğünlerin azalmasından dolayı satışların daha da azalacağını ifade etti.

DÜĞÜN MÜŞTERİLERİ DE AZ ALIYOR

Üçler Kuyumculuk'un işletmecisi Fatih Aslan ise fiyatların yüksek olmasından, insanların da madden sıkıntı çekmesinden dolayı daha çok gram altın aldıklarını anlattı. İnsanların giderek gram altına yöneldiğini belirten Aslan, çeyreğe 200 liranın üstünden para vermenin insanlara zor geldiğini vurguladı. Aslan, düğün müşterilerinin bile kuyumculardan artık çok az ürün aldığını kaydetti. Altındaki satışların azalmasına rağmen pırlanta yüzüklerdeki artışa değinen Aslan şunları söyledi: "Önceden pırlata yüzük satan kuyumcu çok zor bulunurdu. Şimdi yeni adet pırlanta almak oldu. Gelir düzeyi orta halli ve iyi olan vatandaşlar, mutlaka pırlanta yüzük almaya başladı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.