Gölbaşı'nda 1,5 Tonluk Hamsi Festivali

Gölbaşı'nda 1,5 Tonluk Hamsi Festivali

Gölbaşı'nda bu hafta sonu Karadeniz rüzgârı esecek. Karadeniz'in yöresel yemekleri, müziği ve kültürleri Hamsi Festivali'nde sergilenecek. Bir hayli renkli geçecek festivalde konuklara 1,5 ton hamsi ikram edilecek.

Başkent'te yaşayan Karadenizliler, kendi kültürlerini tanıtmak adına Gölbaşı'nda Hamsi Festivali düzenleyecek.  Ankara Karadenizliler Derneği ve Gölbaşı Belediyesi tarafından ortaklaşa bu pazar günü yapılacak renkli etkinlikte konuklara 1,5 ton hamsi ikram edilecek.  

GÖLBAŞI'NDA KARADENİZ RÜZGARI ESECEK 

73a5fd59-20ca-4d0c-bc5b-155a40b7acad.jpg

Mogan Gölü'ne nazır Atatürk Sahil Parkı'nda saat 13.00 ile 17.00 arası düzenlenecek festivalde Karadeniz yöresine ait çeşitli etkinlikler de yer alacak. Gölbaşılıların hamsiye doyacağı festivalde Gazi Üniversitesi Gastronomi Topluluğu öğrencileri vatandaşlara hamsi ikram edecek. Festivale ayrıca Gölbaşı ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) öğrencileri ve Gölbaşı'ndan bazı karate ve taekwondo kulüpleri de katılım sağlayacak.

HAMSİMİZİ BAŞKENTLİLERLE PAYLAŞACAĞIZ

Gazetemize festival hakkında bilgi veren Ankara Karadenizliler Derneği Genel Başkanı Cemal Durmuş, Karadeniz kültürünü yaşatmak, birlik ve beraberliği sağlamak adına bu etkinliklere büyük bir önem verdiklerini kaydederek, "Türkiye'nin mozaiği ve değerlerine bağlılığıyla tüm halkımızın kaynaşarak güzel bir gün geçirmelerini umut ediyoruz. Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde biz de üzerimize düşen vazifeyi yerine getiriyoruz. Karadeniz'in en büyük değerlerinden biri olan hamsiyi Ankaralılarla paylaşıyoruz" dedi. 

KEMENÇE, HORON VE NİCESİ

Etkinlikte 1,5 ton hamsi ikramı yapılacağını da kaydeden Başkan Durmuş, şunları söyledi: "Etkinliğimiz de sadece hamsi yer almayacak. Karadeniz'in vazgeçilmezi olan kemençe ve horon ekibimizle de konuklarımıza keyifli anlar yaşatacağımıza inanıyorum. Festivalde farklı sürprizlerimiz de yer alacak. Buradan programımıza katkı sağlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'a da teşekkürlerimi sunuyor tüm halkımızı programımıza davet ediyorum."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum