GMK’YA 500 metre sarı şerit

GMK’YA 500 metre sarı şerit

Büyükşehir Belediyesi GMK Bulvarı üzerine, görme engelli vatandaşların kaldırımda kolayca yürüyebilmelerini sağlayan 500 metre uzunluğunda hissedilebilir sarı şerit yerleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Başkent'in en büyük bulvarlarından biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde kullanılamayacak halde bulunan hissedilebilir sarı şeritleri yeniledi. Görme engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını kolaylaştıran sarı şeritlerin yenilenmesi engelli vatandaşları sevindirdi. 

YARIM KİLOMETRE SARI YÜZEY

2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı kanun gereğince engellilerin şehir hayatında erişilebilirliğin kesintisiz sağlanabilmesi için mahalli ve mülki idareler çeşitli düzenlemeler yapmak zorundalar. Başkent Ankara kaldırımlarına yapılan sarı yüzeyler sıkça bakım istiyor öyle ki bir yapıştırıcı aracılığıyla kaldırıma yapıştırılan sarı yüzeyler, yağış ve zaman içerisindeki kullanıma paralel olarak kavlayarak dağılıyor. Belediye ekipleri görme engelli vatandaşların hayatlarının bir parçası olan sarı yüzeyler için Ankara’nın en merkezi ve en büyük bulvarlarından olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine yaklaşık 500 metre uzunluğunda sarı şeritler döşedi

GÖRMEYENLER DERNEĞİ DE BU BULVARDA

Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde görme engelli vatandaşların kurmuş olduğu “Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Merkezi” bulunuyor, dernek üyesi olan görme engelli vatandaşların bulvarın müdavimlerinden olması nedeniyle hasılolan ihtiyacın biran evvel yapılmış olması bulvar sakinlerini memnun etmiş durumda.    

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.