GLADYO GÜLEN

GLADYO GÜLEN

Araştırmacı-Yazar Necdet Pekmezci, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in, Amerika tarafından kurulduğu bilinen Gladyo elemanı olduğunu, yıllarca Gladyocular tarafından korunarak ve önü açılarak, Türkiye'nin başına bela edildiğini söyledi.

İKİ TERÖRİSTBAŞI DA GLADYOCU
FETÖ lideri Gülen’in aleyhine yazdığı yazılar ve araştırmalarıyla gündeme gelen Pekmekci, Gülen'in sadece Türkiye'de değil dünyadaki 140 ülkede de Amerika adına çalışıp örgütlendiğini kaydetti. Pekmezci, PKK lideri Öcalan ile Gülen'in kurcusu olduğu Komünizmle Mücadele Dernekleri'nde yollarının birçok kez kesiştiğine de dikkat çekerek, " Her ikisi de Gladyo’nun elemanı. Darbe başarılı olsaydı Öcalan’ı Kandil’e götürüp serbest bırakacaklardı" dedi.
FETÖ'CÜLERDEN DARBE İMASI
FETÖ'cü gazeteci ve akademisyenlerin darbe yapılacağına dair aylardır kendisine imada bulunduklarını ve bunu gerekli birimlere bildirmesine rağmen dikkate alınmadığını açıklayan Pekmezci, Gülen'in Amerika elemanı olduğunun kanıtlanması açısından da şöyle bir öneride bulundu: "Kozmik odaya girilerek Gülen’in şeceresinin çıkarılması gerekiyor. Eminim ki tüm bağlantıları çıkarılacaktır. 'Amerika var mı yok mu?' tartışmaları da netlik kazanacaktır."

 

 


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Yıllardır Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in aleyhine yazdığı yazılarla gündeme gelen ve Gülen’in Amerika için çalışan Gladio elemanı olduğunu iddia eden Araştırmacı- Yazar Necdet Pekmezci, Habervaktim’e konuştu. FETÖ’yle ilgili çarpıcı bilgiler veren Pekmezci, Gülen ile PKK lideri Abdullah Öcalan ile arasındaki bağlantıya da dikkat çekti.  6 aydır FETÖ’cüler tarafından yakın zamanda darbe yapılacağını ve bunu gerekli birimlere söylediğini, ancak dikkate alınmadığını anlatan Pekmezci, darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye’de yaşanabilecek senaryolar hakkında bilgiler verdi.  Pekmezci ile söyleşimiz şöyle:

FETÖ GLADİO’NUN BİR UNSURUDUR
FETÖ lideri Fethullah Gülen’in hareketi hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu terör örgütü ne zaman kurulmuş ve nasıl büyümüştür?

Fethullah Gülen hareketi yeni bir hareket değil. En az 60 yıllık örgütlenme söz konusu. Herkes bu hareketin Fethullah Gülen’in yönetiminde basit bir cemaat örgütlenmesi veya fanatik bir grubun iktidarı ele geçirmesi gibi düşünüyor ancak asıl yanılgı burada. Bu örgüt 1950’de kurulan 1952’de resmileştirilen Gladio’nun bir unsurudur. Fethullah Gülen’in ortaya çıkması ve sahaya sürülmesi Gladiocu yapı tarafından organize edilmiştir. Fethullah Gülen gibi onlarca insan sahaya sürülmüştür. Fethullah Gülen bu örgütlenmede başarılı olduğu için önü açılmıştır ve bu noktaya gelmiştir. Gülen’in hayat hikayesine baktığımız zaman Amerika’nın kurduğu Gladio, Ergenekon örgütünün insanları tarafından korunup kollandığı ve sürekli önünün açıldığını görüyoruz.
ASKERLİĞİNİ AMERİKA ADINA YAPTI
Yani yıllarca Fethullah Gülen’in Amerika’ya çalışmış diyorsunuz?

Bakın Fethullah Gülen, ‘ben Mamak Muharebe Okulu’nda askerlik görevimi yaptım oradan da İskenderun’a geçtim orada da dinleme istasyonunda askerliğimi yaptım’ diyor. O döneme baktığınızda muharebe okulu 1974’e kadar MİT’e devredilen dinleme ve istihbarat deyince akla ilk gelen kurum olan GES’e bağlı ancak GES Bayrak Garnizonluğu’nda ve bu kurum tamamiyle Amerikalıların kontrolünde ve yönetiminde. Yani Fethullah Gülen askerliğini Türkiye adına değil, Amerika adına yapmış.
KOMÜNİZMLE MÜCADELE DERNEKLERİ…
Gülen’in Türkiye’de kurduğu Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin amaçları neydi peki?

Türkiye tarihinde Komünizmle Mücadele Dernekleri çok önemlidir. Çünkü Gladio ve Ergenekon yapısının örgütlendiği ve örgütlendirdiği bir yapıdır. Fethullah Gülen askerdeyken izin alıyor Erzurum’da Komünizmle Mücadele Derneği’nin şubesini kuruyor. Aynı Gülen Edirne’de vaizlik yaparken yine bu derneğin şubesini açıyor. Kırklareli’ne geçiyor burada da aynı faaliyetine devam  ediyor.
GÜLEN VE ÖCALAN AYNI DERNEKTE YETİŞİYOR
Peki bu derneklerden kim yetişiyor?

Birçok önemli ismin bu derneklerde yetiştiğini görüyoruz. Ancak bu derneklerde yetişen iki isim ön plana çıkıyor. Bir Fethullah Gülen var bir de Abdullah Öcalan. Öcalan, 1968-69 Ankara’da tabu kadastro lisesinde öğrenci ve Türkiye Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin toplantılarına ve seminerlerine katılıyor. 12 Eylül’den sonra iki hareket karşımıza çıkıyor Fethullah Gülen hareketi ve PKK yani tesadüfü veya sıradan bakabileceğimiz bir olgu değil.
HER İKİ TERÖRİST DE GLADİO’NUN ELEMANI
Her iki terör örgütü lideri de Amerika’ya mı çalışıyor?

Her ikisi de Gladio’nun elemanı. Bunlar Türkiye’yi iç savaşa sürükleyip kaosa sürüklemek istiyorlar. Bunların temel sorunu vatansız olmalarıdır. FETÖ’cüler, Fethullah Gülen’e bağlı olsalar da Amerika ve NATO’nun çıkarlarına göre hareket eder. Bunlar 140 ülkede örgütlü. Bunlar için Türkiye 140 ülkeden birisidir. Dolayısıyla burada iç savaş çıkmış,  katliam olmuş onları için önemli değil. Ben o darbe gecesi arkadaşlara dedim ki ‘Bu adamlar Abdullah Öcalan’ı kaçıracaklar ve Kandil’e götürüp serbest bırakacaklar.’ Çünkü ikisi de Gladio’nun elemanı.
140 ÜLKEDE FETÖ KAYGISI VAR
140 ülkede yapılanmaları varsa o ülkelerde de bir darbe girişimi olabilir mi?

Şimdi Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da, Hollanda’da rahat uyuyamamalı çünkü bunların örgütlü olduğu her yerde her an kaos çıkaracak bir potansiyel var. Şuan Kırgızistan’da böyle bir kaygı yaşanıyor.
FETÖ’CÜLERDEN SÜREKLİ DARBE İMASI
Bildiğim kadarıyla siz FETÖ’nün darbe yapabileceğini Türkiye’de ilk dillendiren kişisiniz. Böyle bir darbe girişimi olacağını nasıl anladınız?

Fethullahçılarla bağlantılı gazeteci ve akademisyen arkadaşlarımız ile yaptığımız sohbetlerimizde kendileri ‘hep bir şeyler olacak, darbe olacak mı?’ sorusunu sorup darbe olacağını ima eden ve bu konuda ciddi bir hazırlık yapıldığını ima eden şeyler söylüyorlardı. Bunların sözlerinden yola çıkarak yaklaşık 6 ay önce ben çok kanlı bir cunta girişiminin olabileceği kaygısına kapıldım.
DARBE OLACAĞINA KİMSEYİ İNANDIRAMADIM
Peki devlet kurumlarına bu düşüncelerinizi iletmediniz mi?

Bu düşüncelerimi tanıdığım askere, polise ve istihbarattaki insanlara sohbet sırasında anlattım. Çok ciddi bir tehlike olduğu konusunda gerekli yerlere sürekli uyarıda bulundum. ‘Sene 2016’da darbe girişimi mi olur?’ diyerek kimse bu iddialarıma inanmadı.
HER FETÖ’CÜLER SİLAHLANDI
Şimdi polis aramalarında bakıyoruz. Silah ruhsatı alabilecek her FETÖ’cü silah almış. Yasal olarak hepsi silahlanmış hepsi polis gibi. Şimdi FETÖ’cülerin evlerine düzenlenen operasyonlarda ruhsat bulunuyor ama silah yok. Silahın nereye gittiği, kime verildiği ve ne amaçla kullanılacağı belli değil.
GÜLEN’İN BELGELERİ KOZMİK ODADA 
Amerika’nın bu olayda parmağı olup olmadığı nasıl ortaya çıkar?

Hatırlarsınız Bülent Arınç’a suikast girişiminde kozmik odaya girildi. Kozmik odaya şimdi de girilerek Gülen’in şeceresinin çıkarılması gerekiyor. Eminim ki tüm bağlantıları ortaya çıkarılacaktır. Gülen’in Soğuk Savaş dönemi Türkiye’sinde Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde ABD’nin gizli servisi CIA ve NATO işbirliği ile kurulan Özel Harp Dairesi’nin elemanı olduğunu ortaya çıkartırsak işte bu darbenin içerisinde 'Amerika var mı yok mu?' tartışmaları da kesinlikle netlik kazanacaktır. Bir de Özel Harp Dairesi’nin 1950’den başlayarak 1980’e kadar oradaki sivil unsurların kimler olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Çok net biliyorum bu işin içinde hem Fethullah Gülen hem de Abdulah Öcalan çıkacak.
CUNTA KOLAY KOLAY DAĞILMAZ
Sizin okumalarınıza göre bu ihtimal nedir?

Amerika’nın bu darbe girişimi içerisinde olduğu baştan sona çok nettir. Bunu görmemiz gerekiyor. Türkiye NATO’nun bir üyesi değil stratejik hedefidir ve bu cunta bastırıldı ama hala teyakkuzda olunmalı, hala cunta tehlikesi var. Bir kere cunta kurulduysa dağılmaz. Cuntanın dağılması en az 3-5 yıl sürer.
CUNTACILARIN YÜZDE 50 UMUDU
Cuntacılar, 15 Temmuz gecesi ne umdular. Darbe girişiminin başarılı olacağından eminler miydi?

Onların umdukları 15 Temmuz gecesi halkın en az yüzde 50’si tankın üstüne çıkacak ama bayrak sallayacak, alkışlayacak diye düşündüler.
DARBE OLSAYDI TÜRKİYE MEZARLIĞA UYANACAKTI
Darbe girişimi darbeciler açısından olumlu sonuçlansaydı nasıl bir sabaha uyanacaktık?

Ellerinde infaz listeleri vardı. Eğer millet demokrasiye sahip çıkmasaydı, siyasi partiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dik durmasaydı biz Türkiye’de bir mezarlığa uyanacaktık. Bunlar katliam yapacaklardı ve acımasızca davranacaklardı. Bunların gözü çok kara çünkü bunlar bu vatanın evlatları değil. Nefret ve kinle saldıracaklardı.
HİÇ UMULMAYAN İSİMLER ORTAYA ÇIKACAKTI
Bu darbe girişiminin ardında daha başka isimlerde çıkacak mıdır?

Bakın hep şunu konuşuyoruz. Darbe başarılı olsaydı sıkıyönetim komutanı şu olacaktı, belediye başkanı bu olacaktı diye. Darbe girişimi başarılı olsaydı ilk önce başbakanın, bakanların kimden oluşacağı gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Asıl terane o zaman kopacak belki hiç ummadığımız isimler, akademisyenler buradan çıkacak.
ŞİMDİKİ HEDEF İLETİŞİM BOMBARDIMANI
Amerika bu süreçten sonra ne yapmaya başlayacaktır?

Amerika ve Avrupa Birliği şuan iletişim bombardımanına başladı. Silahlı savaşı bıraktılar propaganda savaşına başladılar. Yüzlerce internet sitesinde kirli bir savaş yürütüyorlar. Avrupa’dan ben biliyorum gazeteciler gönderildi buraya istihbarat yapmaya çalışan. Bunların amacı gelip Türkiye’de belli isimlerle görüşüp ‘OHAL ilan edildi, Türkiye’de ne oluyor, Basın özgürlüğü var mı? Gazeteciler tutuklanıyor bu da olmaz ki” şeklinde algı yönetim yapıyorlar. PKK’lılarla ve ona yakın siyasi partilerle görüşüyorlar. Bunun propagandasını yapmaya başladılar.
AMERİKA GÜLEN’İ İADE ETMEZ
Gülen’in iadesinin olacağını düşünüyor musunuz?

Hiç kimse Gülen bize verilecek beklemesin. 140 ülkedeki yapı ortadan kalkmadığı sürece Gülen Amerika’da yaşayacak.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.