Geri Dönüş İnsanlarımızı Mutlu Ediyor

Geri Dönüş İnsanlarımızı Mutlu Ediyor

Ankara Büyük Şehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Osman Usta, “Bizim kanalımızla Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat yapıp ta geri dönüş alamamış bir kurum yoktur” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

İnsanların müracaat yaptığı kurumlardan geri dönüş alınca çok mutlu olduğunu ifade eden Ankara Büyük Şehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Osman Usta, “Bizim kanalımızla Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat yapıp ta geri dönüş alamamış bir kurum yoktur” şeklinde konuştu.

STK’LAR İÇİN DAİRE ÇOK ÖNEMLİ

Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi’nin önemli bir açığı kapattığını ifade eden Osman Usta, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi’nin kurulmasını ben, Sayın Başkanımıza 2014 seçimleri öncesi teklif ettim. Melih Gökçek’te bu dairenin kurulması için bana yetki verdi. Önce dairemizin ismi Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Daire Başkanlığıydı. Sonra 2015 yılında İçişleri Bakanlığı bir genelge çıkardı; muhtarlıklarla ilgili ya daire başkanlığı kurulsun ya da bir daireye görev verilmesi yönünde. Ankara Büyükşehir Meclisi aldığı karar ile muhtarlıklar bölümünü de bize verdi. Dairemizin ismi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi olarak değişmiş oldu” dedi.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK MAHALLE ANKARA’DA

Kendilerine müracaatta bulunan bütün STK’lara olumlu veya olumsuz dönüş yaptıklarını söyleyen Usta, “Ankara’da şuanda 12 bin tane dernek, 600 tane vakıf, 500 tane oda, 1433 tanede mahalle muhtarlığı bulunuyor. Türkiye’de en çok mahallesi bulunan il Ankara’dır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle işi olan dernek, vakıf, oda ve muhtarlıkların birinci işleri tamamıyla buradan yürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir talepleri var ise bize müracaatlarını yapıyorlar, bizde ilgili dairemizde takibimizi ve yazışmalarımız yapıyoruz ve yasal süre içerisinde başvuruyu gerçekleştiren kuruma dönüşü yapıyoruz. Bizim kanalımızla Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat yapıp ta geri dönüş alamamış bir kurum yoktur” ifadelerini kullandı.

MELİH GÖKÇEK İMZALI MEKTUP

Melih Gökçek imzalı STK’lara bilgi mektubu gönderdiklerini belirten Usta, “Dairemiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek imzalı bir bilgi mektubunu Ankara’da bulunan bütün dernek, vakıf ve odalara gönderdi. Dairemizle ilgili detaylı bilgileri kurum ve kuruluşlara bildirdik. Bizim insanımız kendilerine başvurdukları kurumlardan dönüş olduğunda yüzde 50 memnun oluyorlar. İster talebi olumlu olsun ister olumsuz olsun kendisi muhatap kabul edilip, usulünce cevap verildiğinde yüzde 50 memnun oluyor. Sonuç olumlu gerçekleşirse yüzde yüz memnun oluyorlar” diye konuştu.

MEVZUAT ENGELİNE TAKILIYORUZ

Mevzuat yönünde de sıkıntıların bulunduğunu belirten Usta, “Bu daire Ankara’da çok büyük sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Ankara’da en çok hemşeri dernekleri bulunuyor, ardından cami dernekleri geliyor. 12 bin derneğin içerisinde çok aktif olan derneklerde var, hiç aktif olmayan derneklerde var. Bizim amacımız Ankara’da bulunan vatandaşlara bu dernekler katkı sağlarken bizde üzerimize düşen sorumluğu yerine getirelim insanlarımıza daha güzel hizmet verelim. Mevzuat yönünden bir takım eksiklerimiz var, mesela biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak proje karşılığında bazı derneklere yardım yapmak istiyoruz ama mevzuat engeline takılıyoruz” açıklamalarını yaptı.   

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.