Gelecek Partisi'nden "Sokak Ekonomisi" çalıştayı

Gelecek Partisi'nden "Sokak Ekonomisi" çalıştayı

Gelecek Partisi, “Sokak Ekonomisi” çalıştayı düzenliyor. 6 milyon seyyar satıcının durum ve sorunlarının masaya yatırılacağı çalıştayla ilgili GP Kurmayı Selçuk Özdağ, toplumsal bir problemi dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, “Seyyar Satıcılar, Sokak Müzisyenleri ve Geri Dönüşümcülerle Buluşma” çalıştayı düzenliyor.  Çankaya Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenecek etkinlikte sokak ekonomisinin sorunları ve çözüm yolları konuşulacak. Program 2 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da başlayacak.

ÇÖZÜM YOLLARI KONUŞULACAK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ve her biri alanında güçlü akademisyenlerin, sendikacıların, seyyar satıcıların, seyyar satıcılar ile ilgili dernek ve vakıf temsilcilerinin katılacağı, “Sokak Ekonomisi Sorunları ve Çözüm Yolları Çalıştayı” 02 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

6 MİLYON SEYYAR SATICI VAR

Partinin Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştaya ilişkin bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, parti olarak bir kez daha toplumsal bir problemi dile getirmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti.

selcuk-ozdag-003.jpg

“ŞARTLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Özdağ, “Türkiye’de 6 milyona yakın seyyar satıcı ve işportacılık yapan vatandaşımız var. Gelecek Partisi olarak, bu kişilerin çalışma şartlarını ve koşullarını iyileştirmek istiyoruz. Bu insanlarımızın kayıt dışı çalışmasındaki olumsuzlukları gidermek istiyoruz. Bizler konunun acilen bir kanuna kavuşturulması çağrısı yapıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ

Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu insanlar belediyelerin insafına terk edilmiştir. Belediyeler zaman zaman zabıtalarla seyyar satıcılarımızı, işportacılarımızı zapturapt altına almak istemektedirler fakat bu sorun Türkiye’nin bir gerçeği. Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerimizden tutun sahil kentlerimize kadar, Büyükşehirlerimizden İzmir’imizden İstanbul’umuza, Ankara’mıza kadar bu insanlar evlerine ekmek götürmek istiyorlar.”

KAYIT ALTINA ALINMALI

“Bu insanların sattığı ürünlerin, insan sağlığını tehdit edip etmediği kayıt altına alınması gerekiyor. Bu insanlara çalışabilecekleri, evlerine ekmek götürebilecek yerlerin tahsis edilmesi gerekiyor. Kayıt dışı ekonomi içinde çalışan bu insanları kayıt altına almak, vergi vermelerini sağlayarak yaptıkları iş ile ülkeye katma değer oluşturmalarının önünü açmak gerekiyor.”

 

Emrah Özcan / İlksayfa Gazetesi-

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.