'Geleceği Yazan Kadınlar' yeni döneme başlıyor

'Geleceği Yazan Kadınlar' yeni döneme başlıyor

Türkiye’nin en büyük kadın yazılım platformu “Geleceği Yazan Kadınlar” yeni döneme başlıyor. Emine Erdoğan’ın da destek verdiği proje, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırarak uzun vadeli sosyal ve ekonomik ilerleme hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük kadın yazılım platformu “Geleceği Yazan Kadınlar” yeni döneme başlıyor.

Emine Erdoğan’ın da destek verdiği proje teknoloji yetkinliklerindeki cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırarak uzun vadeli sosyal ve ekonomik ilerleme hedefliyor. 

Türkiye’nin teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırmak, teknoloji üreten ülke olmak ve yerli insan kaynağıyla fark yaratan nesiller yetiştirmek vizyonuyla hayata geçirilen “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi, ikinci yılında da tüm hızıyla devam ediyor.

Emine Erdoğan’ın da destek verdiği proje, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. 

Geleceği Yazan Kadınlar, Turkcell Akademi’nin hazırladığı eğitim yolculuğunu tamamladıktan sonra TOBB mentorlarıyla birlikte geliştirdikleri projeleri jüriye sunacak. Proje ile 5 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

EMİNE ERDOĞAN’DAN BÜYÜK DESTEK

Projenin Türk kadınına kattığı değeri daha da artırmak için organizasyonun en önemli destekçisi olan Emine Erdoğan tanıtım toplantısındaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı,

“Açık bir şekilde görüyoruz ki, bilgi teknolojileri artık dünyanın yeni çehresini oluşturuyor. Kadınların içinde olmadıkları bir dijital dönüşüm, kadınların sesinin eksik olduğu bir gelecek demektir. Kadınların bilgi teknolojilerini tasarladığı, ürettiği ve karar alıcı mekanizmalarda yer aldığı bir süreç, bize daha güçlü bir geleceğin kapısını açacak. Amerika’da bir teknoloji firmasının çok ilginç bir tespiti var; Yapay zekâ, kadınları mutfak resimleriyle ilişkilendirirken, doktorları her zaman erkek olarak tanımlıyor. Yani, öyle bir eşikteyiz ki, geleceği elinde bulunduran teknolojik alan, adil olmayan bir cinsiyet algısıyla şekillenmeye çoktan başlamış görünüyor”

 TEKNOLOJİYİ TASARLAYAN VE ÜRETEN OLMALIYIZ

“Kadınlar şimdiden bu alanda varlık göstermezse, eski kalıplar, gelecekte de varlığını sürdürmeye devam edecek. Ülke olarak teknolojiyi takip eden değil, teknolojiyi tasarlayan ve üreten olmak en büyük hedefimiz. Bu hedefi on ikiden vurmanın tek ön koşulu da, kadınların bu süreçte mutlaka ve eksiksiz olarak yer almalarıdır. Bu vesileyle teknoloji üretmenin yalnızca bir zümreye ait olmadığını gösteren ve ilk günden beri kadınları güçlendirmek için çalışan Turkcell’i ve TOBB’u kutluyorum. Geleceği yazmaya niyetli genç kızlarımız ve kadınlarımızı, insanı kendine esir eden değil, insana hizmet eden teknoloji dünyasına davet ediyorum.”

Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı %30

Projenin Türkiye’de yaygınlaştırılmasını sağlayan Türk özel sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada “Zenginliğe giden yol kadınların teknolojik yetkinliklerini artırmaktan ve onları ekonomiye daha fazla dâhil etmekten geçiyor. Kadınlara uygulama geliştirme becerileri kazandırmayı hedefleyen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi ile Turkcell’in geliştirdiği eğitim içerikleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulları ile geniş kitlelere ulaşıyor. 2019’da çok daha büyük başarılar yakalayacağız. Bu sene proje ürettiğimiz il sayısını 21, ulaşacağımız kadın sayısını 5 bine çıkardık. Bugün OECD’de kadının işgücüne katılım oranı yüzde 60, Türkiye’de ise yüzde 30’lara ulaşmış durumda. İnanıyoruz ki, Geleceği Yazan Kadınlarımızla bu oranı daha da yukarılara çıkaracağız” dedi.

ÜLKEMİZE VE TÜM İNSANLARA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın ilk dijital operatörü olarak teknolojiyle topluma dokunan çalışmalara imza attıklarına vurgu yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak hem toplumsal fayda sağlamak hem de topluma katkı sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Geleceği Yazan Kadınlar’da olduğu gibi, bu gizli değerleri ortaya çıkarmak her türlü gayreti gösteriyoruz. Turkcell’in Nepal’den Karayipler’e, Norveç’ten Güney Amerika’ya 30’u aşkın ülkede 130 milyon kişi tarafından kullanılan uygulamalarının arkasında kadın kahramanlarımız var. Geleceği Yazan 100 başarılı kadını Turkcell bünyesinde test uzmanı olarak istihdam ediyoruz. Onların yeni fikirleri ve gördüğü eksiklikleriyle uygulamalarımızı kusursuzlaştırıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek projelerimizi daha güçlü, etkili, verimli, şeffaf ve daha yüksek fayda yaratacak bir noktaya taşımak ve ‘iyiliği kurumsallaştırmak’ adına Turkcell Vakfı’nı kurduk. Turkcell markasının gücünü ve güvenini de arkasına alan Turkcell Vakfı ile hem ülkemize, hem de tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.