Gayrimenkul Uzmanı Yolaş: Denetimler güveni artırır

Gayrimenkul Uzmanı Yolaş: Denetimler güveni artırır

Gayrimenkul Uzmanı Ömer Sadri Yolaş, proje üzerinden yapılan gayrimenkul satışlarına denetim getirilmesi gerektiğini belirterek “Getirilen denetimle beraber yatırım yapan vatandaşların güveni artar” dedi.

Gayrimenkul Uzmanı Ömer Sadri Yolaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla azalan gayrimenkul satışlarını ve proje üzerinden satılan mülkleri gazetemize değerlendirdi. Emlak piyasasındaki durgunluğun geçici olduğunu ve memur tayinleri ile tekrardan hareketleneceğini belirten Yolaş, “Böyle dönemlerde paranızı korumak adına en iyi yatırım gayrimenkuldür. Gayrimenkulde paranızı koruyarak kar yapmaya başlarsınız. Türkiye’de en önemli yatırım aracı her zaman gayrimenkul olmuştur” uyarısında bulundu. Yolaş, ayrıca “Proje üzerinden mülk satışlarına denetim getirilmeli.

Denetimle beraber yatırım yapan vatandaşların güveni artar. Proje üzerinden gayrimenkul alımları daha önce ülkemizde yaşanan banker krizleri gibi, kooperatif krizleri gibi farklı bir krize yol açacakmış gibi görünüyor. Bu konuda da Ticaret ve ilgili Bakanlıklarından biran önce önlem alarak denetimi sağlamalı” önerisinde bulundu.

ara2-004.jpg

DURAĞANLIK GEÇİCİ

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması emlak piyasasında beklentileri farklılaştırmış durumda” diyen Yolaş, seçimlerin emlak piyasasına olan etkilerini şöyle anlatmaya başladı; “Seçim sonuçlandıktan sonra 15 gün sonra piyasanın raya gireceğini düşünüyorum. Yani Haziranın 15’inden sonra piyasalar kendi döngüsüne girecek. Gayrimenkul piyasasında seçimden sonra talebin azalacağını düşünüyorum. Ancak seçim sonrasında bu azalma tatilinde başlamasıyla devam edebilir. Ama Ağustos ayının son haftasıyla beraber okulların açılması ve tayinlerin başlamasıyla emlak piyasasının tekrar canlanacağına inanıyorum. Bu canlanma ilk olarak kiralıklarda ardından da satılık evlerde olacağına inanıyorum.”

ara23.jpg

“DENETİM GETİRİLMELİ”

Son yıllarda yatırımcıların ilgisini çeken proje üzerinden mülk satışlarına dikkat çeken Yolaş, “Şuanda Türkiye’de talebe cevap verecek arz bulunmadığı için şuanda KKTC’deki arsalar bile daire getirili arsa hissesi bile satılmaya başlandı. İnsanlar artık bitmiş projeler değil de proje üzerinden yatırım yapmaya başladı. Bu konuda devletimizin biran önce denetim mekanizmasının işletilmesini talep ediyorum. Çünkü bu proje üzerinden gayrimenkul alımları daha önce ülkemizde yaşanan banker krizleri gibi, kooperatif krizleri gibi farklı bir krize yol açacakmış gibi görünüyor. Bu konuda da Ticaret ve ilgili Bakanlıklarından biran önce önlem alarak denetimi sağlamalı. Bu şekilde projelerden hisse alan vatandaşların gelecek kaygılarına bir nebze çare olur” ifadelerini kullandı.

“YATIRIM ARACI OLDU”

Yolaş son olarak şunlara değindi: “Maliyetlerin artığı şu dönemlerde ev fiyatlarının azalacağına inanmıyorum. Birde Ankara da talep fazla arzın az olması piyasaları düşüreceğine inanmıyorum. Bu nedenle konut fiyatlarında fazla bir düşüş beklemiyorum. Ankara’da üç dört yıl içinde yeni arz sunulabilirse o zaman fiyatlarda aşağıya doğru oynama olur. Böyle dönemlerde paranızı korumak adına en iyi yatırım gayrimenkuldür. Gayrimenkulde paranızı koruyarak kar yapmaya başlarsınız. Türkiye’de en önemli yatırım aracı her zaman gayrimenkul olmuştur.”

İrfan Nurol Acar/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.