Fuhuş Kartları Protestosuna Polis engeli

Fuhuş Kartları Protestosuna Polis engeli

Ankara'da yere atılan fuhuş kartlarını Meclis önünde protesto edip bu rezilliğe ortak olanları cezalandırılmasını talep etmek isteyen Yaşanabilir Şehir Platformu üyeleri, polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Polis ekipleri, yaklaşık 20 kişilik gruba M

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Yaşanabilir Şehir Platformu üyeleri, cadde ve sokaklara atılan müstehcen kartlara tepki amacıyla eylem düzenledi. TBMM Dikmen kapısı girişinde basın açıklaması yapmak için toplanan gruba polis tarafından izin verilmedi. Meclis yakınında basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu belirten polis, basın açıklamasının gerçeklemesine müsaade etmedi. Platform üyelerinden bazıları ise konuya ilişkin hazırladıkları dilekçeyi ilgili komisyona teslim etmek üzere Meclis’e girdi. Bunun üzerine platform yetkilileri, basın açıklamasını gazetecilere dağıtarak Meclis önünden ayrıldı.

EYLEME İZİN ÇIKMADI

Platform üyelerinden bazıları konuya ilişkin hazırladıkları dilekçeyi ilgili komisyona teslim etmek üzere Meclis’e girdi. Meclis’e giremeyip dışarda kalan Platform üyelerinden bazıları ise eylem yapmak ve seslerini duyurmak için basın açıklaması yapmak istedi. Bu durum üzerine meclis etrafında yoğun güvenlik önlemleri alan polis eyleme izin vermedi. Seslerini duyurmakta ısrarcı olan gurup üyeleri ile polis arasında ise zaman zaman gergin anlar yaşandı.

TÜM GİRİŞİMLERE RAĞMEN SONUÇ ÇIKMADI

Yaşanabilir Şehir Platformu'nun açıklamasında, yaklaşık 3 yıldır Ankara'nın cadde ve sokaklarına üzerlerinde müstehcen resimler ve telefon numaraların bulunduğu fuhuş davetiyesi kartlar dağıtıldığı, bu dağıtımın ise para karşılığında reşit olmayan çocuklara yaptırıldığı hatırlatıldı. Konuyla ilgili bütün yasal girişimlerin yapıldığını ifade eden açıklamada, konuyla ilgili Ankara Valiliğinden Cumhurbaşkanlığına kadar her yere dilekçeler verildiği ancak bir sonuç çıkmadığı savunuldu. Son olaraktan ilgili kurum ve kuruluşların, konuya ilişkin önlemleri almaları talep edildi.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bütün bu çalışma ve çabalara rağmen Başkente fuhuş şehri görünümü veren fuhuş kartlarında azalma olmadığını aksine her geçen gün arttığını belirten platform üyeleri, Ramazan ayında bile vatandaşların bu ahlaksız kartlara maruz kaldığını belirtti. Seslerini duyurmakta ısrarcı olduklarını burada olmasa bile başka bir yerde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.