Fuar alanı Akyurt'ta kalsın

Fuar alanı Akyurt'ta kalsın

Akyurt'a yapılması planlanan fuar alanı projesinin başka bir yerde hayata geçirileceğinin açıklanması bölge halkını üzdü. Başkent'in kuzeyindeki ilçelerde "Fuar Alanı Akyurt'ta Kalsın" imza kampanyası başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyurt'a yapılması planlanan uluslararası fuar alanının şehrin başka bir noktasına taşınacağını geçtiğimiz günlerde ATO'da katıldığı bir programda işaret etmişti. Fuar alanının Akyurt'tan gitme ihtimali, Başkent'in kuzeyindeki Akyurt, Pursaklar, Çubuk ve Kalecikli vatandaşları ve STK'ları bir hayli üzdü.  Bölgedeki 4 ilçe halkı, bugünlerde sürekli bir araya gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalışarak, fuar alanı projesinin planlanan yerinde hayata geçirilmesini istiyor. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI 

imza1.jpg

Esenboğa Havaalanı'na da oldukça yakın bir mesafede olan fuar alanı projesinde yer değişikliliği yapılmaması için bölge vatandaşları son olarak imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyasının ön sayfasında AK Parti'ye en fazla oyu veren 4 ilçenin Akyurt, Pursaklar, Çubuk ve Kalecik olduğu hatırlatıldı. Ankara'nın kuzeyinde olan bu bölgelerin en az hizmet alan yerler olduğuna da dikkat çekilerek, bu fuar alanının bölgede yapılmasını istedi. Toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığı'na, ATO'ya ve Büyükşehir Belediyesi'ne verileceği belirtildi. 

FUAR AKYURT'UN HAKKI

fuar-alani-projesi.jpg

Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik, fuar alanıyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada "Havaalanının varlığı nedeniyle Akyurt tercihinin uluslararası fuar kriterlerine uygun. Temeli atılan ancak bir dizi sorun nedeniyle bitirilemeyen Akyurt Uluslar arası fuar alanıyla ilgili gündeme gelen adres değişikliğinin  Ankara açısından zaman kaybıdır. Daha birkaç gün önce ihaleye çıkmış bir projenin yerini değiştirmek hem şu ana kadar yapılanları heba etmek hem de havaalanı gibi bir avantajı dikkate almamaktır. Fuar alanı, Akyurt’un hakkıdır" dedi.

akyurt-is-adamlari-dernegi-baskani-ali-tekin-celik.jpg

HAVAALANI, FUAR İÇİN AVANTAJ SAĞLAR

Fuar alanının havaalanına yakınlığının dezavantaj değil avantaj olduğunu belirten Çelik, "İzmir fuar alanının Adnan Menderes Havaalanı'na 5 km uzaklıkta, Antalya Expo’nun havaalanının yanı başında, İstanbul’daki üçüncü havalimanı yanı başında yeni bir fuar alanı planlandı, tam ihale yapılacak iken yeniden başa dönülmesi hem Ankara hem Akyurt için her açıdan kayıptır. Hem bölge belediyelerimiz hem bizler kendimizi bu projeye hazırlamıştık" diye konuştu. 

BU HALKIN SESİNE KULAK VERİN

cubuk-is-adamlari-dernegi-baskani-yasin-ozen.jpg

Çubuk Girişimci ve İş adamları Derneği Başkanı Yasin Özen ise "Ankara’nın kuzeyinin yaklaşık 700-800 bin nüfusluk bir aile var. Bu aile Cumhurbaşkanımıza yüzde 70-80 ile destek veren bir ailedir. Hiçbir zaman Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadık. Bizim Cumhurbaşkanımızdan başka kimsemiz yok, sahip çıkan bir tane bölge milletvekilimiz yok. Halkın sesi olan bir Cumhurbaşkanı olarak bu halkın sesine kulak vereceğini umut ediyoruz. Fuar alanının Akyurt'ta kalmasını istiyoruz. Buraya şimdiye kadar 25-30 milyon harcandı, bulvar yolu dahi yapıldı. Ayın 25'inde ihalesi var. Sanayiciler, fuar alanı gelecek diye bölgeye yatırım yaptı. Bizler burası bu bölgeler kalkınsın diye mücadele veriyoruz.  Temeli atılan fuar merkezinin yerinin değişmesi bu halkı üzüyor" şeklinde konuştu.  

BÖLGEYE BAŞKA YATIRIMLAR GELECEKTİR

Pursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (PUSİAD) Evser Aydemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fuar alanının başka bir yere taşınması ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirerek,  "Cumhurbaşkanımızın uygun görmediğine göre vardır bir bildiği. Yeri değiştirileceğine göre bunun hesabı yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın söylediği sözün üstüne bizim bir şey dememiz yakışmaz. Bölgeye belki daha güzel yatırımlar getireceklerdir" ifadelerini kullandı. 

BİRAN ÖNCE BİTİRİLMELİ

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman fuar alanıyla ilgili yer tartışması devam ederken fuar projesinin biran önce bitirilmesi çağrısında bulundu. Akman özetle şunları söyledi: "Kültürel etkinlikler, festivaller, fuarlar, o yerin bilinirliğini ve değeri için son derece önemli. Turistin gelmesi için çok önemli. Fuar alanının açılması demek, turizmin de canlanması demek. Ayın zamanda ekonominin büyümesi demek. Bu bilinçle hareket edilmeli. Tüm bunlar göz önüne alınarak fuar alanı biran önce bitirilip, hizmete açılmalı. Aynı zamanda tanıtımlara da önem verilmeli.” 

METRO OLMADAN SIKINTI OLUR

ATO Başkanı Gürsel Baran ise fuar alanıyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı: "Şuanda yeni belediye başkanımızla yakaladığımız bir sıcaklık var. Kendisine çok teşekkür ediyorum bu anlamda. Fuar alanı konusunda 'benim üzerime düşen her ne varsa yapmaya hazırım' dedi. Bu bizi çok mutlu etti. Biz fuar alanı üzerine bir çalışma yaptık ve maliyetleri düşürdük. Yerle ilgili bir problem var… Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Demek ki onun da dikkatini çekmiş. Metro hattını oraya taşıyamadık. Metro olmadan problem yaşanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Kentte fuar için gelenlerin esnafa ve tüccara büyük katkı sağladığını belirten Başkan Gürsel Baran, "Aslında fuar alanının şehir merkezinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim isteğimiz fuara gelen insanlar Ankara'ya katkı sağlamasıdır. Ankara'da alışveriş merkezlerine gitsinler, kenti gezsinler, Ankara'da taksiye binsinler, Ankara'da restoranlara gitsinler ama fuar için gelenler şehrin içinde bulunsunlar, şehrin tamamına katkıda bulunsunlar" ifadelerini kullandı.

ALTERNATİFLER HAZIR

Akyurt’a yapılmasından vazgeçilen fuar alanı ile ilgili yer arayışı sürüyor. Alternatif yer olarak Atatürk Kültür Merkezi, Şeker Fabrikası ve Kara Havacılık arazilerinin ön plana çıktığı konuşuluyor.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.