Filistinli Elbek: Türkiye'de gurbet zor değil

Filistinli Elbek: Türkiye'de gurbet zor değil

Filistinli gazeteci ve yazar Zaher Elbek, Furkan Savaşı'ndan 'Ağlama Duvarı' olarak bilinen Burak Duvarı'na, Filistin'in demografik yapısından 'şehitlik' kavramına kadar pek çok konuda özel açıklamalarda bulundu.

Filistinli gazeteci ve yazar Zaher Elbek, Türkiye ve halkının Filistin’e desteğinin farkında olduklarını söyledi.

Elbek, “Filistin artık yalnız değil. Çok şükür Türkiye var. Biz Türkiye’de kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Dünyanın her yerinde gurbet zordur fakat Türkiye’de zor değil” dedi.

Filistinli gazeteci ve yazar Zaher Elbek Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi’nde “Filistin’i Yaşıyor ve Yazıyorum” adlı seminer verdi.

Seminerde konuşan Elbek, Filistin’in sadece kendilerinin değil Ümmetin davası olduğunu vurgulayarak, Türkiye ve halkının desteklerinin farkında olduklarını söyledi.

Türkiye halkının Türküyle, Kürdiyle, Laz’ı, Zaza’sı ve Çerkez’i ile birlikte Filistin halkını desteklediğini söyleyen Elbek, “Biz Türkiye’de kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Dünyanın her yerinde gurbet zordur fakat Türkiye’de zor değil. Türkiye halkı Filistin davasında çok duyarlı ve hep yanımızda. Filistin artık yalnız değil. Çok şükür Türkiye var” dedi.

2028228c-6d06-4bd3-8ef8-08a7f3101950.jpg“FİLİSTİN SADECE BİZİM DEĞİL ÜMMETİN DAVASIDIR”

Filistinli gazeteci ve yazar Zaher Elbek Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi’nde “Filistin’i Yaşıyor ve Yazıyorum” adlı seminer verdi.

Seminerde konuşan Elbek, katılımcılara Filistin davasına manevi destek verdiklerinden dolayı teşekkür etti.

“Filistin davası sadece Filistinlilerin davası değildir. Ümmetin davasıdır” diyen Elbek, “Bu bizim için çok önemlidir. Biz yalnız değiliz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN VE HALKININ DESTEĞİNİN FARKINDAYIZ”

“Dünyada milyarlarca Müslüman var ama gerçek Müslüman sayısı az. Türkiye buna dâhil değil. Çok şükür Türkiye var, halkı var, Cumhurbaşkanı var. Filistin yalnız değil” diyen Elbek, “Biz Filistin halkı olarak Türkiye’nin desteklerinin farkındayız” dedi. Diğer Müslüman ülkelerinin halklarına laf edemeyeceğini fakat rejimlerinin özellikle arap rejimlerinin hainlik yaptıklarını söyleyen Elbek, “Arap rejimleri hem Filistin’in ilk işgal edildiğinde ihanet ettiler, hem de günümüzde de ihanet ediyorlar. Biz de Arapız ama bizim için bu önemli değildir. Bizim için İslamiyet önemlidir” diye konuştu.

“DÜNYANIN HER YERİNDE GURBET ZORDUR AMA TÜRKİYE’DE DEĞİL”

Türkiye halkının Türküyle, Kürdiyle, Laz’ı, Zaza’sı ve Çerkez’i ile birlikte Filistin halkını desteklediğini söyleyen Elbek, “Biz Türkiye’de kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Gurbet çok zor, vatanımızı çok özlüyoruz. Bunu Filistin’de mücadele etmek için özlüyoruz. Dünyanın her yerinde gurbet zordur fakat Türkiye’de o kadar zor değil. Türkiye halkı Filistin davasında çok duyarlı. Filistin etkinliklerine, programlarına yüksek sayıda katılım sağlıyor. Terör Devleti İsrail Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığı zaman, Türkiye’de 81 il ayaklanıyor. Bu yüzden gurbet Türkiye’de diğer yerler kadar zor değil. Filistin her zaman burada var” ifadelerini kullandı.

“BİZDEN KORKUYORLAR ÇÜNKÜ BİZDE İMAN VE İNANÇ VAR”

Ortadoğu’nun en güçlü ordularından birisini ellerinde bulundurmalarına rağmen İsrail Devleti’nin Filistinlilerden korktuklarına dikkat çeken Elbek, “Bizden korkuyorlar. Çünkü bizde iman ve inanç var. Birçok arkadaşlarımız mücadele de şehit oldu. 2012 yılında kardeşim şehit oldu. 10 yıl önce bugünlerde Furkan Savaşı’nı yaşadık. Ben ve arkadaşlarım oradaydı. Zor ve çetin bir savaştı. Terörist İsrail 60 savaş uçağı ile aynı anda Gazze’yi bombaladı ve aynı anda 250 şehit verdik. Bütün ailesi şehit olanlar oldu. Bin 500’den fazla şehit verdik'' diye konuştu.

FİLİSTİN’DE DEMOGRAFİ SAVAŞI VERİLİYOR

Filistin’de aynı zamanda demografi savaşı verdiklerini söyleyen Elbek, “Türkiye’de bir aile en fazla 2 ya da 3 çocuk yapıyor. Bizde öyle değil.  Biz 12-13 tane çocuk yapıyoruz. Çünkü bu aynı zamanda demografi savaşıdır. İsrail dünyanın her yerinden Yahudileri getirdi topraklarımıza oturttu. Buna rağmen biz Filistin’den çıkmadık, çıkmayacağız. Şehitlerimiz çok olmasına rağmen nüfusumuz İsrail’den daha çok. Gazze ve Batı Şeria’da toplam 8 milyon insanımız var. Yurt dışında da 7 milyona yakın Filistinli var. Şehitlerimiz çok ama nüfusumuz azalmıyor” diye konuştu.

“ŞEHİT DÜŞTÜ” DENİLMESİ YANLIŞ

Türkiye’de basın dilinde “şehit düştü” kavramının kullanılmasını da eleştiren Elbek, “Şehit düşmez, şehit yükselir. Şehit düştü denilmesi yanlış bir kavramdır. Şehit oldu ya da şehit edildi gibi kavramlar kullanılmalıdır” dedi.

Aynı zamanda İslam âleminde “Ağlama Duvarı” diye bir tabir olmadığını söyleyen Elbek, duvarın “Burak Duvarı” olduğunu, Ağlama Duvarı’nı Siyonistlerin uydurduğunu ve onların kullandığına dikkat çekerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.