Festivale yoğun ilgi

Festivale yoğun ilgi

Etimesgut’ta bu yıl 15’incisi düzenlenen Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festival’ine Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor.

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Başta Etimesgutlular olmak üzere tüm Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Türk Beyleri Meydanı dolup taşarken gelenler keyifli dakikalar yaşıyor. Memnuniyetlerini gazetemize aktaran vatandaşlar bu gibi etkinliklerin diğer ilçelerde de yapılmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca festivale gelenler her akşam farklı bir Türki Cumhuriyetin halk oyunları ekibini izleyerek yeni kültürler tanıma fırsatı buluyor. 

“KAHRAMANKAZAN’DAN GELİYORUZ”

Festival alanında memnuniyetlerini gazetemize ileten Ali Tümer ve Bedirhan Ceylan festival için uzun yol kat ettiklerini ve beklediklerinden daha büyük bir organizasyonla karşılaştıklarını ifade etti. Konserlerin yanı sıra pek çok eğlence faaliyetinin de olduğunu söyleyen Tümer ve Ceylan şunları söyledi:
“Kahramankazan’dan geliyoruz. Etkinliği merak ettik. Beklediğimizden çok daha fazla kalabalık var burada. Yolda gelirken trafik kilitlendi baya bir yürümek zorunda kaldık. Kazan’dan 2 saate yakın bir sürede buraya gelebildik. Böyle konserler ve kültürel etkinlikler olmasından çok memnunuz. Etimesgut Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Burada her şey var. Yemek yeme yerleri, lunapark, konser alanı. Ve kapı girişleri de sürekli polis güvenliği altında. Genelde aileler ve bizim gibi gençler gelmiş. Gelişimiz zor olsa da önümüzdeki akşamlarda da gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.”

KARDEŞLERİMİZİ TANIDIK

Bugüne dek diğer Türki Cumhuriyetlerin kültürlerine meraklarının olduğunu ifade eden Kahramankazanlı gençler burada canlı olarak bu meraklarını giderdiklerini söylerken, “Burada Kazakistan, Özbekistan’dan kardeşlerimizi görüyoruz kıyafetleri, yemekleri çok güzel. Daha önce merak ediyordum burada canlı şekilde tanıma şansımız oldu. İlk başta yabancı gibi sanılsalar da hiç öyle değiller direk kendimi müziklerine yakın hissettim. Ayrıca dilleri de bize çok yakın. Bir de buranın adı Türk Beyleri meydanıymış onu çok beğendik. Tarihimizde kahraman atalarımızın büstleri var onları da burada görerek tekrar hatırladık. Kırgısiztan çadırına gittik. Orada yemeklerini denedik. Çok beğendik. Bizim yemeklerimize benziyor. Gençler olarak her ilçede böyle etkinliklerin olmasını ve daha çok kardeşlerimizi tanıma fırsatımız olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BİZ DE BAŞKANIMIZDAN İSTİYORUZ”

Kahramankazan’dan festival için Etimesgut’a gelen gençler kendi ilçelerinde de böyle festivaller olmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Biz de ilçemizden Belediye Başkanımız Lokman Ertürk’ten çok memnunuz. Bize her zaman yardımcı oluyor. Lokman başkanımızdan çok memnunuz. Bize her zaman yardımcı oluyor. Buradan başkanımıza da sesleniyorum böyle etkinlikleri Kahramankazan’da da görmek istiyoruz”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.