Ev hanımları aile bütçelerine katkı sağlamak için pestil yaptı

Ev hanımları aile bütçelerine katkı sağlamak için pestil yaptı

Pursaklar’da ev hanımları üzüm ve kara erik gibi meyvelerden pestil hazırlamaya başladı.

Pursaklar’daki ev hanımları üzüm ve kara erik gibi meyvelerden pestil hazırlamaya başladı. Bugünlerde hummalı bir çalışma sonucu hazırlanan pestiller, tepsilere dökülüp güneşte kurutulmaya bırakılıyor. Kurutularak hazır hale gelen doğal ve bir hayli lezzetli pestiller, hem marmelat hem pestil suyu hem de yemiş olarak tüketilebiliyor. 

HİÇBİR MALİYETİ YOK

Kendi bağ ve bahçelerinden topladıkları erik ve üzümlerden pestil yaptıklarını gazetemize anlatan ev hanımı Fatma Çelik, “Kendi ürünlerimizi toplayıp evimizde bunların pestilini yapıyoruz. Yapımı bir hayli kolay. Erik ve üzümleri kazanlarda kaynatıp ufak bir karışım işleminden sonra hazır hale geliyor. Yani hiçbir maliyeti yok. Tamamen doğal ve organik. Gazlı içecekler gibi insanlara asla zarar vermiyor. Aksine sağlığa faydalı etkileri olduğunu biliyoruz. Onun için herkese tavsiye ediyorum. Bunu yapması bir gününüzü alır ve uzun süre rahat edersiniz. Kışın da bu ürünleri tüketebilirsiniz” dedi. 

HAZIR GIDALARDAN GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURALIM

erik-pestili.jpg

Hazır gıdalar yerine bu doğal ürünleri tüketmemiz gerektiğini de söyleyen Çelik, “Özellikle çocuklarımızı hazır gıdalardan ve gazlı içeceklerden koruyalım. Onların insan sağlığına faydası yok. Onun için bu tür doğal malzemeleri temin ederek bunları tüketmekte fayda var” diye konuştu. 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN…

İçinde birçok vitamin ve mineral bulunduran pestiller pek çok sağlık sorununa karşı koruyucu rol oynadığı biliniyor. Uzmanlar birçok hastalığa davetiye çıkaran gazlı içecekler yerine doğal meyvelerden üretilen sağlıklı içeceklerin suyunu öneriyor. Kara erik ve üzüm meyvesi içinde birçok vitamini barındırıyor.  Özellikle bu meyvelerin içindeki C vitamini yaraların iyileşmesi, enfeksiyonlarla mücadele ve besinlerdeki demir emiliminin artırılmasını sağlıyor. Kalp hastalarına, katarakt, ve bazı kanserlerin önlenmesinde aktif rol oynadığı biliniyor. Bu meyvelerin kemik sağlığını iyileştirdiği ve hafızayı kuvvetlendirdiği de aktarılıyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.