Etimesgut Türkiye'nin Pentagon'u Olacak

Etimesgut Türkiye'nin Pentagon'u Olacak

11 askeri birliğin bulunduğu Etimesgut’a MİT, MSB, Genelkurmay'ın taşınarak bir güvenlik kampusunun kurulması gündemde. Başkan Enver Demirel ise gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, durumdan memnun olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN KALBİ ETİMESGUT OLACAK

Yıllık yüzde 10'luk büyüme hızı ve 600 bine ulaşan nüfusuyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilçesi konumundaki Etimesgut, Türkiye'nin bir başka önemli kurumlarını da içinde barındırmaya hazırlanıyor. Güvenlik kampusu haline getirilmeyi düşünülen Etimesgut'a MİT, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları'nın taşınması planlanıyor.

BAŞKAN DEMİREL YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Gelişmeleri yakından takip eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "30 bin hektarlık mücavir alanımızın yüzde 15'lik bölümünde askeri birliklerimiz, lojman ve diğer birimleri var. Yine Bağlıca Mahallemizde MİT inşaatı devam ediyor. Şunu ifade etmek isterim ki; güvenlik birimlerimizin ilçemize taşınacak olmasından büyük memnuniyet duyarız. Etimesgut'a güvenlik kampusu yapılması, ilçemizin değerine değer katar" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Yıllık yüzde 10'luk büyüme hızı ve 600 bine ulaşan nüfusuyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi konumundaki Etimesgut, Türkiye'nin bir başka önemli kurumlarını da içinde barındıracak. 11 askeri birlik, 3 üniversite ve Ankara Batı Adliyesi ile kamu lojmanlarının yer aldığı 30 bin hektarlık Etimesgut’a MİT, MSB, Genel Kurmay ve kuvvet komutanlıkları da taşınacak. Etimesgut'un yüzde 15'i şuan askeri alanlardan oluşuyor.

'GÜVENLİK KAMPÜSÜ' HALİNE GELECEK

Edinilen bilgilere göre MİT için  Etimesgut’taki Bağlıca Mahallesi'nde yapımı devam eden binanın bulunduğu bölge, “güvenlik kampusu” olacak. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları'nın da ilçeye taşınması planlanıyor. MİT'in yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı ve diğer kuvvet komutanlıklarının ilçeye taşınmasına, 'Etimesgut Türkiye'nin Savunma Üssü" haline gelecek yorumları yapılıyor.

ÖRNEK KENTLEŞME
TÜİK verilerine göre 550 bine nüfusa sahip ilçede asker, polis, yargı mensubu ve yönetici nüfusun çoğunluğu dikkat çekiyor. İlçede bütün bakanlıkların lojmanları, 11 askeri birlik, 3 üniversite, 205 okul, Ankara Batı Adliyesi ve birçok kamu kurum ve kuruluşları hizmet veriyor. İlçe, Ankara'nın güneybatı koridorunda; başkentin ana güzergahlarından Eskişehir Yolu ve İstanbul yolu arasında yer alıyor. Atatürk Orman Çiftliği arazisinin önemli bir kısmı, Şeker Fabrikaları arazisinin tamamı, ilçe sınırlarında bulunuyor. 38 mahallesi bulunan ilçenin özellikle Eryaman, Elvankent ve Bağlıca bölgesi modern kentleşmeye örnek gösteriliyor. 
BAŞKAN DEMİREL YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Gelişmeleri yakından takip eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin gelişim hızına dikkat çekti. "Konum ve coğrafi yapı itibariyle gelişime müsait bir ilçeyiz" diyen Başkan Demirel,  "Son 10 yılda nüfusumuz iki kat arttı. Yeşil alanları, sosyal ve kültürel tesisleri, yeşil alanlarıyla Türkiye'nin örnek ilçelerinden biriyiz. Bu nedenle Türkiye'nin yönetim kademesinin büyük çoğunluğu ilçemizde ikamet ediyor. 30 bin hektarlık mücavir alanımızın yüzde 15'lik bölümünde askeri birliklerimiz, lojman ve diğer birimleri var. Yine Bağlıca Mahallemizde MİT inşaatı devam ediyor. 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe teşebbüsünün ardından Milli Savunma Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı ve diğer kuvvet komutanlıklarının ilçemize taşınacağı, ilçemizin güvenlik kampusu haline geleceği yönünde basında çıkan haberleri biz de yakından takip ediyoruz. Hemşerilerimiz bizleri detaylarını sorarak bilgi sahibi olmak istiyorlar. Şunu ifade etmek isterim ki; güvenlik birimlerimizin ilçemize taşınacak olmasından büyük memnuniyet duyarız. Etimesgut'a güvenlik kampusu yapılması, ilçemizin değerine değer katar, gelişim sürecine olumlu katkı sağlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.