ESNAFA YENİ DESTEK KAPIDA

ESNAFA YENİ DESTEK KAPIDA

Siteler esnafını makamında ağırlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hükümetin ekonomik destek paketi kapsamında esnaflara destek için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, esnafa yeni müjdelerin kapıda olduğunu duyurdu.

Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve beraberindekiler, esnafların taleplerini aktarmak için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi makamında ziyaret etti.
"ESNAFA KDV DÜŞÜRÜLSÜN" ÖNERİSİ
Taklacı, ziyaret sebeplerinin mobilyacı, boyacı esnafının taleplerini dile getirmek ve Bakanlığın çalışmalarından duyulan memnuniyeti belirtmek olduğunu söylerken, el üretimi mobilya yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Taklacı; el üretimi yapan esnaf ve sanatkarlarımızdan alınan KDV uygulamasının düşürülmesi gerektiğini, böylelikle esnaf ve sanatkarlarımızı bir nebze de olsa fabrikasyon mobilyacılıkla rekabet edebilecek düzeye getirebileceklerini, esnafın üzerindeki vergi yükünün oldukça azalacağını belirtti. Başkan Hüseyin Taklacı, Bakan Tüfenkci'ye, esnaf ve sanatkarlara sağlanması gereken makine, ekipman vs. için teşvik paketleri, kredi sicil düzeltme çalışmaları, vergi borçları hakkında yapılandırma gibi konular üzerindeki fikirlerini de beyan etti.
BAKANDAN ZİYARET SÖZÜ ALINDI
Ankara Siteler esnafları olarak Mobilyacılar Odası'nın girişimleriyle Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin de (Mobilyacılar İOSB) çalışmalarına başladıklarını ve hızla ilerlediklerini  Bakan Tüfenci'ye aktaran Taklacı, "bu konuda da bakanlığımızın desteğini aldık, şimdi süreci bekliyoruz bir an önce Mobilyacılar İOSB hayata geçirilmeli ve Organize Sanayi olamamanın dezavantajları, avantaja çevrilmeli" dedi. Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Genel müdürlüğü ile de göreve geldikleri günden beri uyum içinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Taklacı, Genel Müdür Necmettin Erkan'a ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcİ' ye Siteler'e ziyaret sözü alarak yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.
ESNAFA YENİ MÜJDELER GELECEK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise sık sık esnaflarla bir araya geldiklerini, hükümete geldikleri günden bu güne bir çok sorunu çözdüklerini ve esnafa bugüne kadar verilmemiş desteğin kendi dönemlerinde verildiğini, ve bu çalışmaların büyük bir süreklilikle devam edeceğini söyleyerek, "Hükümetimizin  yeni ekonomik paketinde de esnafımıza destek için bir çok önlem alındı ve yeni müjdeler de gelecek şu an çalışmalar devam ediyor, bize gelen her türlü talebi değerlendiriyoruz, şüphesiz meslek odaları sektörlerini en iyi bilen ve analiz eden kurumlar, bu sebeple yapılacak çalışmalarda meslek kuruluşlarının da görüşünü alıyoruz" dedi. Bakan Tüfenkci; Türkiye'nin hatta dünyanın mobilya kalbi olan Siteler'in ülkenin ekonomisine vermiş olduğu katkıdan çok memnun olduklarını, Başkan Hüseyin Taklacı'nın yapmış olduğu çalışmaları takip ettiklerini ve bu çalışmaların esnaf ve sanatkarlarımıza olan katkısının çok olumlu olduğunu söyledi. Bu katkılardan dolayı Başkan Taklacı 'ya teşekkürlerini ileten Bakan Tüfenkci yapmış oldukları ziyaretten dolayı da duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.