Esnaf büyük bir tedirginlik içerisinde

Esnaf büyük bir tedirginlik içerisinde

Ankara'nın tarihi noktalarından biri olan Ulus'ta bulunan İtfaiye Meydanı'na diğer bir adıyla Hergelen Meydanı'na yıkım kararı çıktı. Bakanlar Kurulu tarafından verilen bu karar en çok da bölgedeki esnafları tedirgin etti. Habervaktim'e konuşan esnaflar,

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara'nın tarihi meydanlarından biri olan, şuanda ev ile iş eşyalarının satıldığı İtfaiye Meydanı için kamulaştırılma kararı çıktı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte tarihi meydanın dükkanlardan temizlenmesi hedefleniyor. Yaşanan bu duruma ise bölge esnafı mağdur olacaklarını iddia ederek sert tepki gösteriyor.

BİNLERCE KİŞİYİ ÜZEN "TARİHİ" KARAR

Tarihi İtfaiye Meydanı'ndaki diğer bir adıyla Hergelen Meydanı'ndaki uygulanacak yıkım kararı çıktı. Oradaki dükkanlarda çalışarak evine ekmek götüren binlerce kişiyi üzen bu karar, Bakanlar Kurulu tarafından alınarak 24 Temmuz'da resmi gazetede yayımlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu karara ilişkin mahkemeye başvurarak "dükkanlara acil el koyma" kararı talep ettiği öğrenildi. Yaşanan gelişmelerin ardından iyice tedirgin olan bölge esnafı, bilirkişilerin meydanda bulunan dükkanlara gelip teker teker gezdiklerini ve rapor tuttuklarını belirtti.

OCAĞIMIZA ATEŞ DÜŞMESİN

Konu hakkında Habervaktim'e konuşan esnaflar, "Her şey biranda oldu. Dükkanlara gelen gidenin haddi hesabı yok ancak kimse buraların durumu hakkında bize net bir bilgi vermiyor. Ağızlarından bir laf dahi alamıyoruz. Bilirkişiler dahi hiçbir şey demiyor. Dükkanlarımıza değerinin altında çok komik rakamların verileceği söyleniyor. Biz her şeyimizi buraya bağladık. Buradaki herkesin kredi borcu var. Başka bir geliri yok. Buradan binlerce kişi ekmek yiyor. Mağdur olmak istemiyoruz. Buranın kaldırılması ocaklara ateş düşürür. Buraya gelen müşteri de satan kişiler de hepsi gariban" dedi.

HERGELEN'İN TARİHİ

İtfaiye Meydanı, Ankara'nın Ulus semtinde yer alan bir meydandır. Eski adı Hergelen Meydanı olup, adını 19. asırda şehre dışardan gelenlerin ve şehir esnafının bir araya gelmesinden almaktadır. Meydan 19. asrın başlarından 20. asrın ortalarına kadar hatta 70'li ve 80'li yıllarda dahi şehrin en önemli meydanlarından biriydi. Bugün eski popülaritesini kaybetmiş olsa da halen şehrin en önemli ve en kalabalık noktalarından biridir. Etrafındaki hastaneler ve devlet daireleri sayesinde meydan ve civarı halen kalabalıktır.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.