Engelli veya hasta vatandaşlar için sandık ayağa geliyor

Engelli veya hasta vatandaşlar için sandık ayağa geliyor

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, engelli vatandaşlar nasıl oy kullanacak? ya da hastalar oy kullanabilir mi? Sorularının cevabını YSK'da bulmak mümkün. 17 Ocak'a kadar muhtarlığa veya ilçe seçim kuruluna başvurulması halinde, sandık ayağa geliyor.

dv5zgrbwwaa-kbv.jpgHastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler muhtarlığa başvurmaları halinde evlerinde oy kullanabilecekler.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında ilçe seçim kurulu başkanlığına veya muhtarlığa başvurmaları halinde seyyar sandık uygulaması ile evlerinde oy kullanabilecekler. 

SON BAŞVURU TARİHİ 17 OCAK

İl ve ilçe merkezlerinde ikamet eden seçmenlerden; hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında başvurmaları halinde evlerinde oy kullanabilecekler.

Vatandaşlar, “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu” veya “Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu” dolduracak.

Belgeleri ise yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecekler.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.