EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERE RAMAZAN İLGİSİ
Hamamönü'nde el emeği göz nuru birçok ürünün satıldığı i El ürünleri Pazarı'na Ramazan ayında ilgi biraz daha arttı. Esnaf, "Ramazan ayında en çok tercih edilen yerin Hamamönü olması bizim için büyük bir şans" dedi.
BURADA HAYATIMIZ DEĞİŞTİ
Musa Kaçkar, “Tamamen yerli üretim olan Karadeniz’den gelen ahşaplara yazılar yazıyorum. İlk haftalarda ilginin biraz düşük olmasına rağmen şu sıralar vatandaşların ilgisinden memnumum" derken bir başka sanatkar, "Bize böyle bir imkan sunduğu için Başkanımız Veysel Tiryaki’ye teşekkür ederiz. Bizlerin bu pazarlar sayesinde hayatları değişti.Bize bu imkânları sunan Başkanımıza minnettarız" diye konuştu.
SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-
Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü’nde hizmete açılan El Ürünleri Pazarı'nda el emeği göz nuru birçok ürün alıcısını bekliyor. Pazarda, el işi çantadan deniz kabuklarından yapılan kolyelere, doğal taş tespihlerden tablolara, ev aksesuarlardan doğal ürünlere kadar her şeyi görmek mümkün. Ramazan ayının bereketinin el ürünleri satış pazarını da canlandırdığını aktaran pazar esnafı, “Ramazan ayında en çok tercih edilen yerin Hamamönü olması bizim için büyük bir şans. Bize burada yaptığımız ürünleri vatandaşlarımızla buluşturma imkânı sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür borç biliriz” dedi.
HAYAT ŞARTLARI HOBİYİ KAZANCA ÇEVİRDİ
"Çocukluğumdan bir şeyler yapıp üretmeyi severdim ve bu işi hobi olarak başlamıştım" diyen Ayten Balkaya, “Hayat şartları ve yaptığım ürünlere çevremde aşırı derecede istek olunca ben de hem kazanç hem de hobi olarak devam ettirdim. Profesyonel olarak da yedi senedir bu işi yapıyorum. Tezgâhımda el yapımı olarak aklınıza gelen ne varsa yapıyorum. Deri çantalar, tablolar, ev aksesuarları, kolye, bileklik daha aklınıza ne geliyorsa her şeyi yapıyorum. Anlayacağınız tezgâhımda bulunan bütün ürünler benim özel tasarımımım. Hamamönü’nde de çok ilgi görüyorum, tasarımlarım vatandaşlar tarafımdan beğeniliyor. Vatandaşlarımız hazır ürünlerden ziyade el yapımı ürünleri tercih ederlerse hem bu işi yapanlara destek olurlar hem de daha sağlıklı ürünler almış olurlar” diye konuştu.
AHŞAP ÜRÜNLERE YAZI YAZIYOR
Hamamönü programı için geldiklerini ve ahşap ürünlere yazılar yazdığını aktaran Musa Kaçkar, “Dört yıldır bu mesleği yapıyorum. Tamamen yerli üretim olan Karadeniz’den gelen ahşaplara yazılar yazıyorum. İlk haftalarda ilginin biraz düşük olmasına rağmen şu sıralar vatandaşların ilgisinden memnumum. Ahşap ürünlerin yanında Hint Kınası da yapıyorum. Özellikle Hint Kınasına yoğun bir ilgi var. Böyle program açtıkları ve bize böyle bir imkan sağladığı için Altındağ Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
MÜFTÜLÜKTEN ONAYLI CEVŞEN
Arkadaşının babaannesi tarafından Osmanlı Devleti zamanında yazılan dua metnini cevşen haline getirdiğini aktaran Balkaya, “Bu çalışmayı ilk ben yaptım. Atalarımızın zamanında yazılan dua metnini arkadaşım tarafından bana verilince bende böyle bir şey yapmak istedim. Ve bu metnin yanına kalem suresinden iki nazar duası, İhlas, Nas, Felak, Ayetel Kürsi, rızık ve uyku için bir dua koydum. Ama bu Cevşen’i yapmadan önce Altındağ Belediyesi Müftülüğü'ne danışarak onaylattım. Bu cevşen müşterilerim tarafımdan çok ilgi gördü. Ben koruduğuna inandığım için takıyorum ama dualarımı da eksik etmiyorum” ifadelerini kullandı.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NE MİNNETTARIZ
Kendilerine böyle bir imkân sundukları için Altındağ Belediyesine minnettar olduklarını vurgulayan El Ürünleri Pazar Esnafı, “öncelik olarak bize böyle bir imkan sunduğu için Başkanımız Veysel Tiryaki’ye teşekkür ederiz. Bizlerin bu pazarlar sayesinde hayatları değişti.Bize bu imkânları sunan Başkanımıza minnettarız. Burada el emeği göz nuru ürünler satılıyor. Bizler buradan herkesi bu ürünlerden almaları için buraya davet ediyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.