Eğitimde önemli olan öğretmen

Eğitimde önemli olan öğretmen

Eğitimci yazar Tarık Sezai Karatepe, müfredattan çok öğretmenin kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Eğitimci yazar Tarık Sezai Karatepe, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala Gazete Habervaktim'e özel açıklamalarda bulundu. Karatepe, müfredattan çok öğretmenin kaliteli olmasını gerektiğini belirterek, "Kaliteli, kalifiye olan eğitimciler her müfredatta eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürebilir ve iyi öğrenciler yetiştirebilir" dedi. 28 Şubat'tan sonra sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ile birlikte, ilk ve orta öğretimde iş atölyelerinin kapatıldığını anımsatan Karatepe, meslek-teknik liseleri dışındaki liselerinden mezun olan gençlerin el ve kol gücüne dayalı işlerden soğuduğunu söyledi. Karatepe, ayrıca 2019 tam gün eğitime geçilmemesinin, ardında yatan nedeninin mevcut okul arazilerinin ivedi biçimde değerlendirilmemesinden kaynaklandığını belirtti.

KALİTE VE KALİFİYE

Karatepe,  yeni geçtiğimiz öğretim yılında sıkça tartışılan müfredat konusunda, "Önemli olanın eğitimcinin kaliteli ve kalifiye olmasıdır. Kaliteli, kalifiye olan eğitimciler, öğretmenlerimiz her müfredatta eğitim-öğretirim faaliyetlerini başarıyla sürdürebilir ve iyi öğrenciler yetiştirebilir" diye konuştu. Karatepe, iyi öğrenci yetiştirmek için iyi eğitimci ve öğretmen yetiştirmenin gerektiğini belirterek, bu konuda da eğitim fakültelerine büyük iş düştüğünü ifade etti.

İŞ ATÖLYELERİ GERİ DÖNEMLİ

28 Şubat'tan sonra sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ile birlikte, ilk ve orta öğretim kurumlarında var olan mesleki eğitime yönelik iş atölyelerinin kapatıldığına dikkat çeken Karatepe şöyle konuştu: 
"Şimdi ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin verildiği liseler dışında lise mezunu gençlerimizin neredeyse tamamın da el becerisine, kol gücüne dayalı işlere bir yatkınlık kalmadı. Bu da doğal olarak el becerisine ve kol gücüne dayalı işlerin giderek azalmasına neden oluyor. Bu sorunun aşılması benin önerim, bu atölyelerin yeniden kurulmasıdır" 

TAM GÜN EĞİTİM

Karatepe, 2019 geçilmesi tam gün eğitim konusunda ise, mevcut okul arazilerinin yeterince değerlendirilmemesinden kaynaklandığını ifade ederek, şu öneride bulundu: "Bazı mahallerimizde okul arazileri boş duruyor. Bu alanların acilen değerlendirilmeye alınması gerekiyor. Böylece kısa zamanda tam gün eğitime geçilmesi sağlanabilir"

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.