Düğünler Ramazan Dinlemiyor

Düğünler Ramazan Dinlemiyor

Ramazan ayında altın piyasasının durgun olmasına rağmen düğünlerin ve nişanların Ramazan’da da devam ettiğini belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu, “Düğünün yapacaklar, nişan yapacaklar, söz yapacaklar Ramazan ayı diye

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM 

 

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu Ramazan ayında altın piyasasının durgun başladığını belirtti. Durgunluğa rağmen düğün, nişan ve söz yapacakların genelde ertelemediğini ve alışverişini yaptığını savunan Hasan H. Çavuşculu, “Düğün, nişan Ramazan ya da bayram dinlemez. Düğünün yapacaklar, nişan yapacaklar, söz yapacaklar Ramazan ayı diye ertelemiyorlar” açıklamasını yaptı.

RAMAZAN AYI DİYE ERTELEMİYORLAR

Ramazan ayında piyasaların durgun gittiğini ancak düğün yapacakların Ramazan dinlemediğini ifade eden Hasan H. Çavuşculu, “Düğün, nişan Ramazan ya da bayram dinlemez. Düğünün yapacaklar, nişan yapacaklar, söz yapacaklar Ramazan ayı diye ertelemiyorlar. Yaz tatili öncesi işlerini bitirmek isteyenler Ramazan ayında düğününü de nişanını da yapıyor” şeklinde konuştu.

TATİLDEN BORÇLU DÖNÜYORLAR

Tatil kültürünün altın piyasasını olumsuz etkilediğini söyleyen Çavuşculu, “Ülkemizde tatil kültürü de çok gelişti artık insanlar 9 günlük bayram izinlerinde tatile gidiyor. Tatile giden insanlarda borca giriyor, tatile gitmese belki kuyumcudan bir şey alacaktı. Ama tatilden döndüğünde zaten borçlu dönüyor. Buda ister istemez piyasaları etkiliyor” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN’DAN SONRA PİYASA HAREKETLENİR

Ramazan ayının ardından piyasaların çok hareketli geçmesini beklediklerini aktaran Başkan Çavuşculu, “Ramazan ayında bir durgunluk yaşıyor kuyumcular, her ne kadar durgunluk olsa da söz, nişan ve düğün yapmak isteyenler altın alışverişini yapıyor. Vatandaşımızın bir kısmı Ramazan tenhalığında gelip alışverişini yapıyor. Ama Ramazan ayından sonra piyasanın çok hareketli geçmesini bekliyoruz” dedi.        

VATANDAŞA ÜRÜNÜN AÇIK AÇIK ANLATIN

Kuyumculara da tavsiyelerde bulunan Çavuşculu şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşa güven vermek için kuyumcular sattığı malın özelliklerini en açık şekilde anlatmalı. Ne kadar zarar edersin, ne kadar karın olur şeklinde vatandaşa uyarılarda bulunmak lazım. Bazı vatandaşlar şikâyete geliyor; “kuyumcu alışveriş yaparken çok iyiydi ama sonradan ejderha kesiliyorlar.” Eğer bunu yaparsanız hiçbir zaman müşteride güven duygusunu oluşturamazsınız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.