Dr. Rıdvan Ege'de jeste jest

Dr. Rıdvan Ege'de jeste jest

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesinde Kardiyoloji Polikliniğine, Prof. Dr. İsfendiyar Candan’ın ismi verildi. Bunun üzerine, Candan’ın ailesi ise hastaneye değeri 500 bin lirayı bulan 4 boyutlu kalp görüntüleme cihazı hediye etti.

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’nde Kardiyoloji Polikliniğine, Türk tıbbının duayen isimlerinden Prof. Dr. İsfendiyar Candan’ın ismi verildi.

Bunun üzerine, Candan’ın ailesi ise hastaneye değeri 500 bin lirayı bulan 4 boyutlu kalp görüntüleme cihazı hediye etti. 

KARDİYOLOJİYE ONUN İSMİNİ VERMEK YAKIŞIRDI

Kardiyoloji polikliniğinin açılışında konudan Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Kervancıoğlu şu ifadelere yer verdi:

“İsfendiyar hoca bir akademisyen, bir hekim olmanın yanı sıra bizler için bir rol model olmuş kişiliktir. Birçoğumuzun üzerinde çok büyük emekleri vardır. İnsan yaşamı için bir üçleme vardır aş, eş, iştir. Hocamızın en önceliği her zaman işi olmuştur ve geri kalan zamanını ailesine ayırmıştır. 1974 yılında ben öğrencisi oldum ve asistanı olarak uzun yıllar beraber çalıştım. Benim üzerimde büyük emeği vardır.”

dsc_0826-001.jpg“ANINDA MADDİ KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM”

Prof. Dr. Kervancıoğlu değeri 500 bin lirayı bulan cihazın nasıl hediye edildiğini de şöyle anlattı:

“İsmini vermek için izin almak üzere İsfendiyar hocamızın değerli eşi Candan hocamızı aradım. Duygusal bir konuşma geçti. Ben daha polikliniğe hocamızın ismini vermek istiyorum dediğim anda oraya katkıda bulunmak istiyorum dedi. Ben acele etmeyin dememe rağmen kabul etmedi. Ve 15 gün içerisinde o cihaz Amerika’dan buraya geldi ve kullanıma hazır şekilde kuruldu.“

AYRILIK SADECE GÖZLERDE OLUYOR

Prof. Dr. İsfendiyar Candan’ın eşi Opr. Dr. Nadide Candan da bu anlamlı günde şu ifadelere yer verdi:

“Onun sevgili arkadaşları ve evlatlarından ayırmadığı talebeleri bugünden dolayı çok mutluyum. Şunu anladım ki ayrılık sadece gözlerde oluyor kalplerde olmuyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum”

dsc_0815.jpgGİZLİ KALP HASTALIĞINI BULABİLİYOR RADYASYON YAYMIYOR

Hediye edilen 4 boyutlu kalp görüntüleme cihazı hakkında bilgi veren Kardiyolog Doç. Dr. Berkay Ekici, “Dört boyutlu özelliği var. Kalpte tüm yapıları gerçek özellikleriyle dört boyutlu olarak ortaya koyabiliyor. Kalp hastalıklarını, daha gizli aşamada iken ortaya çıkarabilmekte, radyasyon yaymamakta, gebelerde kullanabilmektedir. Benzeri ekolara göre görüntü kalitesi çok daha iyi olup kalp hastalıklarının erken tanı ve teşhisinde kullanılabilecektir” ifadelerini kullandı.

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.