Doğum izni süreleri değişiyor

Doğum izni süreleri değişiyor

Çalışan kadınların doğum sonrası izin sürelerini uzatma kararı alındı. Bu düzenleme ile anneler, çocuklarını 5-6 yaşına kadar daha rahat büyütebilecekler.

Son yıllarda nüfus artış hızındaki düşüş, çalışan kadınların çocuk sahibi olma konusundaki endişeleri ve yaşlı nüfus oranındaki artış, hükümeti harekete geçirdi. Sabah'ın haberine göre, AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bu konu ele alındı ve doğum izni süresinin artırılmasına karar verildi.

Toplantıda, kadınların hem kariyer hem de çocuk sahibi olmaları için gerekli desteklerin sağlanması gerektiği vurgulandı. Bu destekler şu şekilde sıralandı:

  • Doğum izni süresi artırılacak.
  • Yarı zamanlı çalışma imkânı sağlanacak.
  • Evden çalışma modeli uygulanacak.
  • Anneler esnek çalışma imkanlarından yararlanacak.
  • Annelerin kıdem boşlukları bütçeden karşılanacak.

"BU KONUDA ADIM ATILMALI"

MKYK üyesi, kadınların özellikle doğum sonrası izinlerle ilgili taleplerini dile getirdi. Üye, "4 aylık doğum izni çok yetersiz, kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma veya evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu durum için kaynak ayrılması gerekiyor. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkânı gündeme getirilmeli ve bu konuda adım atılmalı." dedi.

ÖZEL SEKTÖR DE SÜRECE DAHİL EDİLMELİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılacak her adımı yüzde yüz desteklediklerini ve özel sektörün de bu sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Kaynak aktarımı konusunda bir sorun olmadığını vurgulayan Şimşek, kıdem tazminatı konusunda da özel sektöre destek verileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.