Dış ticaret teşvikleri ve dijital pazarlamanın önemi
Baz Girişim Kurucusu Abdullah Oskay firmalarda dış ticaret, dış ticaret teşvikleri ve dijital pazarlamanın önemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Oskay, “Firmaların nitelikli ve sürdürülebilir bir ihracat yapmaya ihtiyacı bulunmakta” dedi.
Baz Girişim Kurucusu Abdullah Oskay, firmalarda 3D ‘dış ticaret, dış ticaret teşviği ve dijital pazarlama’nın önemi üzerine açıklamalarda bulundu. Oskay, açıklamasında, yaptıkları görüşmelerde Ostim’de ki firmaların yüzde 15’i devlet destekleri, yüzde 35’i dijital pazarlama, yüzde 55’inin ise dış ticaret alanında desteğe duyduğu ihtiyaçtan yola çıktıklarını belirterek firmalarda dış ticaretin ve dış ticarete yönelik devlet desteğinin ve dijital pazarlamanın önemine dikkat çekti.
“NİTELİKLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACATA İHTİYAÇ VAR”
Şirket olarak görevlerinin herkesi dış ticareti bilir ve yapabilir hale getirmek olduğunu dile getiren Abdullah Oskay, “Ostim’de firmaların yüzde 15’i devlet destekleri, yüzde 35’i dijital pazarlama, yüzde 55’i ise dış ticaret alanında desteğe ihtiyaç duyuyor. Bunlarda dışardan taşeron alma ya da hizmet alma gibi ihtiyaçları bulunuyor firmaların. Dolayısıyla bizde bu sorunlara nasıl katkı sunabiliriz diye yola çıktık. Türkiye’de firmaların henüz istenilen nitelikte kurumsallaşamadığını üzülerek görüyoruz. Firmalar birçok anlamda özellikle dış ticaret, devlet destekleri ve dijital pazarlama alanında dışardan desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Aynı zamanda firmalarımızın uluslararası alanda ihracat yaparken yapabilmeleri için etkili bir kurumsallaşma desteği almaları da şart kurumsallaşma olmadan ihracat yapmaya çalışmak sürdürülebilir bir ihracat maalesef olmuyor. Ülkemizin firmalarının nitelikli ve sürdürülebilir bir ihracat yapmaya ihtiyacı bulunmakta” dedi.
“İHRACATIN BİR OLMAZSA OLMASI DA DİJİTAL PAZARLAMA”
Abdullah Oskay, firmaların küresel pazarlarda yer almasında dijital pazarlamanın da önemine dikkat çekerek, “Dijital pazarlama artık ihracatın olmazsa olmazı bunun en önemli nedeni ne artık firmalar müşteriyi bulmaktan ziyade dijital alanda bıraktığı izlerle verdikleri reklamlarla dijitalin her tarafında sadece müşterinin onu bulması değil herkes tarafından bulunmalı. Ve şu anda da B2B(İşletmeden İşletmeye ihracat)’den B2C2(işletmeden son tüketiciye ihracat)’ye kayan bir modelden dolayı dijital pazarlama giderek önem kazanıyor. Firmalarında ülke içinde olduğu gibi uluslararası alanda dijital pazarlamaya çok önem vermesi gerekmekte” ifadelerini kullandı.
“FİRMALAR DANIŞMANLIK HİZMETİ ALMAYA TEŞVİK EDİLMELİ”
Oskay firmalara devlet tarafından verilen dış ticaret teşvikleri anlamında sorunlara da değindi. Oskay, ”Şimdi aslında firmaların Türkiye’de danışmanlık sektöründe önemli sıkıntıları var. Bu sıkıntıların en önemli nedeni firmalar akredite olmuyorlar. Ortalıkta çok fazla danışmanlık firması var. İyi firmalar ile kötü firmaları ayırt etmek imkansızlaşıyor. İşte böyle bir noktada aslında kobiler de bu danışmanlık hizmetlerini alırken çekingen davranabiliyorlar. Devletin danışman firmalarını akredite etmesi çok önemli. Bunun ardından da firmalara yönelik devlet destekleri verilirken kurumsallaşmalarına yönelik etkili danışmanlık hizmetleri almaları da teşvik edilmeli” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.