Devletimizin Yanındayız

Devletimizin Yanındayız

ANODER Başkanı İlkay Kalkan OTONOMİ'ye gitmedikleri için devlete, hükümete ve Büyükşehir'e karşıymış gibi birtakım çevreler tarafından olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, devletin ve devlet kurumların daima yanında olduklarını aktardı

 

BİZİM DE BAŞKANIMIZSINIZ
Ülkede kavga değil huzur istediklerini belirten Başkan Kalkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e şunları söyledi: "Nasıl öbür arkadaşlarımızın belediye başkanıysanız (OTONOMİ esnafı) siz bizim de belediye başkanısınız.  Siz bizim belediye başkanımızsınız siz bizi ne kadar kötü görseniz de biz sizi seviyoruz" dedi. Kalkan, Ankara'ya yapılan yeni galericiler sitesine asla karşı olmadıklarını bir kez daha vurguladı ve 5 milyonu geçen nüfusu ile ikinci bir galerici sitesine ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı. 
12 NOKTA VARKEN TEK BİR NOKTAYA İNMESİN
485 üyesi olduğunu vurgulayan Başkan Kalkan, zoraki bir yere gitmek istemediklerini, yeni yerlerine güle oynaya gitmek istediklerini söyledi. OTONOMİ'de amacın dışına çıkıldığı, kira fiyatlarının yüksek olduğu ve çoğu galericiye mevcut dükkanların yetersiz geldiği için gitmek istemediklerini kaydeden Başkan Kalkan, "OTONOMİ açılmadan Ankara'da oto galericilik 12 farklı yerde sürüyordu bugün iki farklı yer olsa ne olacak?" diye sordu.
 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) üyeleri Pursaklar'da yapılan iftar programında bir araya geldi. Programa siyasi parti temsilcileri ATO temsilcisi ve 500'e yakın galerici esnafı katıldı. Başbakan Baş Danışmanı Av. Serkan Bayram ise yoğun programları nedeniyle gelemediği için telgraf gönderdi.
ALLAH BELALARINI VERSİN
Etkinlikte konuşan ANODER Başkanı, terörü lanetleyerek konuşmasına başladı. Kalkan, "Üzülüyoruz, canımız yanıyor. İnşallah rabbim terör ülkemizde son bulur. Terörle bizim birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Ancak biz bir ve beraber durarak tepkimizi vereceğiz. Çünkü birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Bu teröre vesile olanların Allah belasını versin. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.
YILLARDIR SERBEST OLAN ŞİMDİ SUÇ OLDU
Bugünlerde yaşadıkları sıkıntılara da değinen Başkan İlkay Kalkan, "Bizler 20-30 yıldır alınteri ile rızkını kazanan esnaflarız. Bizler vergisini veren istihdam yaratan devletine bağlı yol ve yordam bilen esnaflarız. Bizler hak yolunu helal bilmiş haramdan korkan insanlarız" diyerek bugünlerde kendilerine haksız yere zulüm edildiğini ve haksız suçlamaların hedefi haline getirildiklerini söyledi. Yıllardır suç olmayan uygulamaların "yetersiz gelen" OTONOMİ'ye gitmedikleri için suç haline geldiğini aktaran Kalkan, "20- 30 yıldır duran tabelalarımız şimdi sökülmeye, araçların yerinden tutun da çay bardağına kadar ceza kesilmeye, dükkanlarımız kapatılmaya başlandı" diye konuştu.
ASLA KARŞI DEĞİLİZ
Ankara'ya yapılan yeni galericiler sitesine asla karşı olmadıklarını bir kez daha vurgulayan Kalkan, "Buraya emeği geçenlerden 'Allah razı olsun' dedik. Oraya giden esnaf arkadaşlarımıza 'işiniz rast gelsin' dedik. 'İzin verin bizim orada dükkanımız yok. Biz de nüfusu 5 milyonu aşmış Ankara'da ikinci bir yerde oto galeri sitesi yapmak istiyoruz. Buna izin verin' diye 1 buçuk yıl önce dernek kurduk, kooperatif kurduk yola çıktık. 'Yapılmakta olan yer yetersiz, kamyoncu, traktörcü, minibüsçülere uygun değil' dedik. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde siyasetçilerimizle, bakanlarımızla görüştük. Herkes 'maden böyle bir ihtiyaç var neden olmasın' dediler" diyerek bu ikinci bir galericiler sitesi için söz aldıklarını hatırlattı.
12 NOKTA VARKEN TEK BİR NOKTAYA İNMESİN
485 üyesi olduğunu vurgulayan Başkan Kalkan, zoraki bir yere gitmek istemediklerini yeni yerlerine güle oynaya gitmek istediklerini söyledi. OTONOMİ'de amacın dışına çıkıldığı, kira fiyatlarının yüksek olduğu ve çoğu galericiye mevcut dükkanların yetersiz geldiği için gitmek istemediklerini kaydeden Başkan Kalkan, "OTONOMİ açılmadan Ankara'da oto galericilik 12 farklı yerde sürüyordu bugün iki farklı yer olsa ne olacak?" diye sordu.
DEVLETİMİZDEN YANAYIZ
ANODER'i; devlete, hükümete, belediyeye karşıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Başkan Kalkan, "Biz ANODER olarak Hükümetimizin, devletimizin yanındayız. İstikrardan yanayız. Biz ülkemizde huzur istiyoruz kavga değil. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza (Melih Gökçek) şunu diyoruz: Nasıl öbür arkadaşlarımızın (OTONOMİ esnafı) belediye başkanıysanız siz bizim de belediye başkanısınız.  Siz bizim belediye başkanımızsınız siz bizi ne kadar kötü görseniz de biz sizi seviyoruz" dedi.
DOSYALAR CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN'DA
Geçtiğimiz günlerde hazırladıkları dosyayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah işler, Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'a verdiklerini söyleyen Kalkan, Cumhurbaşkanının dosyayı incelemek üzere danışmanına teslim ettiğini; Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'nın da dosyayı Başbakan Binali Yıldırım'a ulaştıracağını söylediğini aktardı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.