Daha önce hiç kadın tribün lideri duymuş muydunuz? Türkiye’de 3 tane var: Biri Ankara’da…

Daha önce hiç kadın tribün lideri duymuş muydunuz? Türkiye’de 3 tane var: Biri Ankara’da…

Rümeysa Ersoy, fotoğrafçılık hayali ile girdiği voleybol salonunda tribün lideri oldu. HalkBank Spor Kulübü, Halka Taraftar Topluluğu lideri Ersoy, dünyadaki örneklere atıfta bulunarak “Fark yaratmaktan çekinmeyin” dedi.

Türkiye Efeler Ligi’nin güçlü ekiplerinden HalkBank Erkek Voleybol Takımı’nın taraftar grubu olan Halka lideri Rümeysa Ersoy, Türkiye’de benzerine ender rastlanan kadın tribün lideri olarak dikkat çekti. Erkek voleybolunda ilk ve tek olan Ersoy, kadınların olduğu her işin güzelleşebileceğine inandığını söyledi. Ersoy ayrıca, Halka Taraftar Grubu ve Türk Voleybolu hakkında bilgiler vererek düşüncelerini paylaştı. Emsallerine örnek olmaya çalıştığını ifade eden Rümeysa Ersoy, “Kadınların birlik ve beraberlikle ülkemizin her noktasında çok güzel çalışmalara imza atabildiklerine ve kadın eli değen her şeyin güzelleşebileceğine inanıyorum” diye konuştu.

halka-taraftar-rumeysa-ersoy.jpg

İZLEMEYE GELDİ LİDER OLDU

Şans eseri bir voleybol maçını canlı izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Ersoy, maçın çok hoşuna gittiğini ve daha sonra hiçbir maçı kaçırmamaya çalıştığını söyledi. Voleybol ile tanışma hikâyesinden bahseden Ersoy, şunları ifade etti: “Benim hayalim başarılı bir spor fotoğrafçısı olmaktı. Voleybol Federasyonu’na giderek gönüllü bir şekilde maçları takip edip fotoğraf çekmeyi istediğimde bu girişimim başarısız sonuçlanmıştı. Orada Eda Erdem’in eliyle işaret ettiği meşhur fotoğrafı çeken Mert Bülent Uçma ile tanıştım. Voleybol Federasyonu’nun foto muhabiri kendisi.

Mert beyin daveti üzerine o haftaki Ziraat Bankkart-Fenerbahçe maçını izlemeye gittim. Hayatımda canlı olarak izlediğim ilk maçtı. İzlemek çok hoşuma gitti. Daha sonra bir sonraki maça da gitmek istedim. O maçta Ziraat Bankkart-HalkBank maçıydı. Yani hem ligin en iyi maçı hem de Ankara derbisiydi. O maçta benim HalkBank Voleybol Takımına olan sevdam başladı. Sonra iyi bir voleybol izleyicisi, en sonunda da tribün lideri olmuş oldum.”

tribun-haber-3.jpg

KULÜP TARİHİNDE İLK: ‘HALKA’

1983 yılında kurulan HalkBank Erkek Voleybol Takımı’nın günümüze kadar taraftar grubunun olmadığına değinen Ersoy, Halka’nın ortaya çıkış hikâyesini İlk Sayfa Gazetesi’ne özel anlattı. Rümeysa Ersoy, “Voleybol maçlarına gidip gelirken bir şey fark ettim. Efeler Ligi’nin iki güçlü takımı Ziraat Bankart ve HalkBank. Ligde bu iki takım kıyasıya mücadele ediyor. Ancak sadece Ziraat Bankkart’ın Zirve taraftar grubu var. HalkBank’ta ise böyle bir eksiklik var. Yani bir isim altında toplanmış seyirci topluluğu yoktu. Daha sonra kulüp yönetimi ile konuştuğumuzda konuyla ilgili öncülük edilmediği ifade edildi. Bizler de; Türk voleybolunun kalkındırılmasına öncülük eden HalkBank Spor Kulübümüze manevi destek sağlamak ve ülkemizdeki voleybol kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik ve Halka ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

tribun-haber-4.jpg

ERKEK VOLEYBOLUNDA İLK VE TEK

Kadın bir tribün lideri olan ve bu sıfatıyla gurur duyduğunu ifade eden Ersoy, kadınların tribündeki konumlarına dikkat çekti. Rümeysa Ersoy, “Kadın bir tribün lideri dediğimizde insanlar şaşırıyor. Yani bu zamana kadar aslında bende pek fazla duymamıştım. Dünyada bunun örneklerine rastlıyoruz. Ancak Türkiye’de benim bildiğim kadarıyla elle sayılabilecek kadar az var. Ama hepsi kadın voleybolunda var. Örneğin; Vakıfbank’ın Ankara lideri ve PTT’nin liderleri kadın. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe Futbol Takımı’nda da bir kadın tribün lideri var. Ancak erkek voleybolda ilk ve tek ben varım. Ancak ekip arkadaşlarımın hakkını yiyemem. Biz bir ekibiz ve bu iş bir ekip işi. Yani seyirci ve tribün organizasyonlarından tutun bütün her şeye varıncaya kadar ekip olarak çalışıyoruz. 8 kişilik bir ekibimiz var. Arkada müthiş bir çalışma ve bir emek var. Bu işe hepimiz gönül verdik. İnşallah tribündeki kadınların sayısı daha da artar” ifadelerini kulandı.

tribun-haber-5.jpg

BAŞARI İLGİYİ DOĞURUYOR

Kadın ve erkek voleybolu arasındaki temel farka değinen Ersoy, başarının ilgiyi ve izlenmeyi beraberinde getirdiğini söyledi. Ersoy, “Kadın voleybolu ve erkek voleybolu arasındaki temel fark kesinlikle başarıda yatıyor. Sultanlarımız çok başarılılar. Son olarak da dünya 1 numarası oldular. Efeler başarısız demiyorum. Efelerin hem kulüp hem de milli takım düzeyindeki başarısı da ortada. Herkesin malumu; son olarak Challenger Kupası’nda bizi gururlandırdılar. Fakat iki ayrı branşta farkın, kadınların yakaladığı ultra başarılarda olduğunu görüyorum” dedi.

“BU MÜCADELEDE SİZE İHTİYAÇ VAR”

Uzun vadedeki hedeflerinin Türkiye’deki futbol kültürünü voleybolda da yakalamak olduğunu ve onun için mücadele ettiklerinin altını çizen Ersoy, genç kızlara seslendi. Rümeysa Ersoy, şu ifadeleri kullanarak konuşmasına son verdi: “Türkiye’de ağırlıklı olarak futbol kültürü var. Bu basketbolla biraz kırılmaya başlandı. Aynı zamanda kadın voleyboldaki başarılar, oraya da ilgiyi artırdı. Ancak bu durum hem kulüp hem de milli takım bazında erkek voleybolunda yok denecek kadar az. Bizler bu duruma dikkat çekmek istiyoruz. Yani stadyumları dolduran taraftarlar kadar, voleybol salonlarını dolduran insanların olması için çalışıyoruz.

Genç kardeşlerime şunu söyleyebilirim: “Fark yaratmaktan çekinmeyin!” Çünkü kadınların birlik ve beraberlikle ülkemizin her noktasında çok güzel çalışmalara imza atabildiklerine ve kadın eli değen her şeyin güzelleşebileceğine inanıyorum. Kadından tribün lideri mi olur? Diyenler olacaktır. Ama çevreye kulaklarınızı tıkayın. Bal gibi de olur. Dediğim gibi; hayatınız boyunca fark yaratmaktan asla çekinmeyin. Bu mücadelede size her zaman ihtiyaç var.”

halka-taraftar-rumeysa-ersoy-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.