Uçan Süpürge geceye damga vurdu

Uçan Süpürge geceye damga vurdu

Türkiye’nin ilk kadın film festivali olan Uçan Süpürge bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla başladı. 26'ncısı düzenlenen festivalde, kadın sorunları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yönelik farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Uçan Süpürge film festivali bu yıl 26. Yaşını kutluyor. Türkiye’nin ilk kadın film festivali olma özelliğini taşıyan Uçan Süpürge festivali bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla başladı. Filmler, 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Ankara Büyülü Fener Sineması’nda seyirciyle buluşacak.

64 FİLM İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Festivalde dünyanın farklı ülkelerinin yapımları yer alıyor. Kadın sinemacıların imzasını taşıyan uzun metrajlı, belgesel ve kısa film olmak üzere 64 filmi izleyiciyle buluşacak. Uçan Süpürge ayrıca FIPRESCI jürisine sahip ilk kadın filmleri festivali olma ünvanını da taşıyor. FIPRESCI jürisi her yıl festivalde filmleri değerlendirerek ödül vermektedir.

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 31 Mayıs akşamı Ankara Opera Sahnesi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Sunuculuğunu Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler'in üstlendiği gecede Onur Ödülü ve Bilge Olgaç Başarı Ödülleri'nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

BİZ HER ZAMAN BURADAYIZ

Festivalde Bilge Olgaç Başarı Ödülleri, oyuncu Asiye Dinçsoy, yönetmen-senarist Belmin Söylemez ve kurgucu Selda Taşkın’a ödül verildi.

"Toz Bezi" filmindeki performansıyla 27. Ankara Film Festivali ve 35. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu seçilen Asiye Dinçsoy, "Kadınlar olarak karanlık dönemlerden geçiyoruz, belki daha da karanlık dönemlerden geçeceğiz. Bu karanlık döneme evet diyen kız kardeşlerime bir şey söylemek istiyorum: Eğer bir gün bize ihtiyacınız olursa biz her zaman buradayız" şeklinde konuştu.

Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Merve Dizdar’da gece de anılırken, "Daha Fazlası, Daha Azı Değil" temasıyla düzenlenen 26. Uçan Süpürge Film Festivali'nde, Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyle buluşuyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.