Cumhurbaşkanı'na cam filmi şikâyeti

Cumhurbaşkanı'na cam filmi şikâyeti

Bakanlık tarafından araçlarda cam filmine getirilen yasak sürücüleri üzdü. Yasağa tepki gösteren bir grup sürücü sosyal medya üzerinden yasağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikâyet etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle bir senenin ardından araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Cam filmine gelen yasağın ardından sürücüler bakanlıkça alınan karara büyük tepki göstermeye başladı. Aracında cam filmi olmasından dolayı trafik cezası yiyen ya da aracındaki cam filmini çıkarmak istemeyen sürücüler, imza kampanyası başlattı. Yasağa öfkeli bazı sürücüler ise çektikleri video ile cam filmi yasağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etmeye çalıştı. 

CUMHURBAŞKANI'NDAN YARDIM İSTEDİLER

Sosyal medya hesapları üzerinden çektikleri video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  seslerini duyurmaya çalışan sürücüler, "Buradan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şikayette bulunuyoruz. Bizler bu yasağı çıkaran bakanlıktan şikayetçiyiz. Gençlik bu yasaktan şikayetçi. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da büyük fedakarlık gösteren biz gençler için 'gençlerimize minnettarım' demişti. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu yasağı durdurması. Bu işi sadece Cumhurbaşkanımız halledebilir. Cumhurbaşkanım sizden ricamız bu yasağın kalkması. Biz her zaman senin yanındayız. Allah ömrünüzü uzun etsin. Ama bu işe bir çare" dedi. 

YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN YENİDEN DÜZENLEME YAPILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti. Böylece, 26 Ekim 2017 olan yürürlük tarihi gelmeden yeniden düzenleme yapılmış oldu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum