CSO'da Göz Kamaştıran Sergi! Kaçırılmayacak Bir Görsel Şölen...

CSO'da Göz Kamaştıran Sergi! Kaçırılmayacak Bir Görsel Şölen...

Cso'da Göz Kamaştıran Sergi! Kaçırılmayacak Bir Görsel Şölen...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerlerine katkıda bulunmak amacıyla 2 yıl önce başlatılan 'Türkiye Kültür Yolu Festivalleri', 'Başkent Kültür Yolu Festivalleri' ile devam ediyor.

ruya.jpg

RÖNESANS RÜYALARI

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Refik Anadol "Rönesans Rüyaları" Sergi 16 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor...

Sergi ücretsizdir. Saat 16:00 - 00.00 arası ziyaret edilebilmektedir.

Günümüzde, akıl almaz miktarda veriye erişimimiz olmasına rağmen, Rönesans döneminde üretilen ve dünya kültür mirasına katkı sağlayan yaratıcı eserleri hayal etmek oldukça zordur. Refik Anadol'un "Rönesans Rüyaları" adlı eseri, Rönesans kültür arşivlerini yapay zeka perspektifinden inceleyerek, dönemin yaratıcılık tarihini farklı bir açıdan ele alıyor. Bu eser, yapay zeka veri heykeli olarak tanımlanabilir.

"Rönesans Rüyaları," sanat tarihinin kalıcı izleriyle bağlantımızı yeniden canlandırmak için yeni ve şiirsel bir yol sunan benzersiz bir deneyimdir. Eser, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde sergilenmektedir. Refik Anadol, ABD'nin Las Vegas şehrindeki futuristik müzik ve eğlence merkezi olan Sphere'ın yanındaki devasa LED ekranında eserini sergileyen ilk sanatçı oldu.

foto.jpg

SORAYA ABU NABA'A

1985'te Melbourne, Florida'da Filistinli bir baba ve Lübnan kökenli Dominikli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise eğitimini Dominik Cumhuriyeti'nde tamamladı. La Sorbonne da Fransız dili ve Fransız medeniyeti eğitiminden sonra Paris Amerikan Akademisinden Lisans diplomasını aldı. Floransa'da Accademia di Arti'de heykel eğitimi ile başlayan sanat eğitimine 2014 yılında New York Columbia Üniversitesi'nde devam etti. 2018 yılında Londra Royal College of Art' da Resim alanında yüksek lisansını tamamladı. 2014'ten bu yana, bir Dominik halk sanatı olan "pelliza" tekstil tekniğini yerel zanaatkarlarla çalışarak geliştirdi. Enstalasyonlarında her rengin hacimsel bir vuruşu olduğunu düşünerek mekanın formuna yönelerek çalışamalar yaptı. "Kumaşla boyama" tekniği ile alanı farklı bir dünyaya dönüştüren eserleri sürekli bir devinim ve değişim içindedir. Soyutlama veya figürasyon, iki boyutlu veya üç boyutlu, akrilik veya yağlıboya, metal veya kumaşın aralarındaki bağlam eserlerinde asla birbirİne karşıt değildir. Bu deneyimler onun için tamamen ifade aracıdır. Resim. heykel ve enstalasyon gibi disiplinler arası eserleri ile yetmişin üzerinde sergiye katıldı. Miami, New York, Santo Domingo, İstanbul, Amman, Londra, Cenevre, Toronto da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını Miami'de sürdürmektedir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.