Çorum’da ‘sarı kız’ tehlikesi: Gördüyseniz hemen uzaklaşın!

Çorum’da ‘sarı kız’ tehlikesi: Gördüyseniz hemen uzaklaşın!

En zehirli örümcekler arasında yer aldığı bilinen ‘sarı kız’ örümceği Çorum’un Dodurga ilçesinde de görüldü. Çorumlular, akrep bile avlayabilen ve halk arasında ‘sarı ömer’ adıyla da bilinen örümceğe karşı yetkililer tarafından tedbir alınması istiyor.

Adını sarı renginden alan bu canlı türü oldukça tehlikeli bir zehre sahip. Öyle ki bir metreye kadar zıplayabiliyor ve akrep bile avlayabildiği söyleniyor. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde de görülen ve halk arasında sarı kız veya sarı ömer adıyla da bilinen bu tehlikeli canlı, Çorum’un Dodurga ilçesinde de görüldü. Dodurga halkı, Yüzevler Mahallesi’nde görülen sarı kız tehdidine karşı acilen bir önlem alınmasını ifade ediyor.

sari-kiz.jpg

ET PARÇALARINI KOLAYCA KOPARIYOR

Genellikle sıcak iklim türü canlısı olarak bilinen sarı kız, saldırgan yapısıyla dikkat çekiyor. Sıcak bölgelerdeki insanların korkulu rüyası olan sarı ömer örümceği, güçlü çene yapısıyla ısırdığı bir canlıyı yok edebilme özelliğine de sahip. Et parçalarını kolayca koparabilen ve insanın eli büyüklüğünde olan örümcek, daha çok böcek, kertenkele ve kemirgenler ile besleniyor. İnsanlara da bölgesel olarak zarar verebiliyor.

ANADOLU’DA DAHA ÖNCE GÖRÜLDÜ

Türkiye’de daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülen tehlikeli sarı kız örümceği, Çorum’un Dodurga ilçesinde bir evin balkonunda görüldü. Dodurgalı vatandaşın balkonunda görülmesinin ardından bir diğer sarı kız ise yine Dodurga’da bir evin bahçesinde fark edildi. Sarı kız örümceğinin sayılarının artması sonucu Dodurgalılar oldukça tedirgin oldu. Dodurga’lı insanlar, bu tür örümceğin devamının da olabileceğini ifade ederek, belediyenin ve tarım müdürlüğü’nün ilaçlama yapmasını ve önlem almasını istediklerini ifade etti.

ISIRILDIKTAN 1 HAFTA SONRA

isirildiktan-bir-hafta-sonra.jpg

ISIRILDIKTAN 10 GÜN SONRA

isirildiktan-10-gun-sonra.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.