ÇİLEDEN ÇIKTIK

ÇİLEDEN ÇIKTIK

Habervaktim'e konuşan Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Lokman Aylar, teröristleri ziyaret ettikten sonra şehit cenazesine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şehit yakınlarını ve gazileri çileden çıkardığını söyledi.

BİZİM İÇİMİZ YANMIŞ
"Siz teröristi kınamıyorsunuz. Gidiyorsunuz 'Silopi'de devlet katliam yapmış' diyorsunuz. PKK cenazesine katılıyorsunuz. Teröristin taziye çadırına gidiyorsunuz. Sonra da şehit cenazesine geliyorsunuz" diyen Başkan Aylar, "Siz bunlarca olayı yapınca bu tepkiyi insanlardan alacaksınız. Çünkü bizim içimiz yanmış. Benim şehit annem fidanını şehit vermiş" dedi. Başkan Aylar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılar ile şehitleri aynı kefeye koyduğunu savundu.
ŞEHİT ANNELERİNİN İSTEĞİ
Şehit yakını ve gazilerle sürekli bir araya geldiklerini ve şehit annelerinin kendilerine "Meclis'te vatan hainlerine müsaade eden hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde söylemde bulunduklarını kaydetti. Başkan Aylar, "Bu büyük bir vebaldir. Parti olarak söylemiyorum. Milletin oylarıyla seçilerek Meclis'e gelmiş o vekillerin hepsine söylüyoruz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak Meclis'te vatan hainleri olduğu sürece onlara karşı çıkmayıp bu insanları oradan atmadıkları sürece kimseye hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.



OSMAN AKDOĞAN- SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM-

Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Lokman Aylar, Habervaktim'e konuştu. Teröristleri cezaevinde ziyaret ettiğini açıklayan şehit yakınları ile gazileri çileden çıkaran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Gazi Aylar, "Biz buna diyoruz ki Kılıçdaroğlu itiraf etti. Bu itiraf da bizi çileden çıkarttı" dedi. CHP'nin içinde terörist cenazesine giden ve birçok etkinliklerine katılan milletvekillerinin de olduğunu belirten Aylar, "CHP'nin içinde vatan haini olarak yuvalanmış birçok insan var. Bunlar şehit cenazelerine katılmaya çalışıyorlar. Öbür taraftan gidip PKK'lıların mezarlarını ziyaret ediyorlar. Göz yaşı döküyorlar sonra geliyorlar bizim şehit cenazelerimize katılım sağlıyorlar. Siz teröristi kınamıyorsunuz. Gidiyorsunuz 'Silopi'de devlet katliam yapmış' diyorsunuz. PKK cenazesine katılıyorsunuz. Teröristin taziye çadırına gidiyorsunuz. Sonra da şehit cenazesine geliyorsunuz. Ne istiyorsunuz şehit cenazesinde gül mü bekliyorsunuz? Siz bunlarca olayı yapınca bu tepkiyi insanlardan alacaksınız. Çünkü bizim içimiz yanmış. Benim şehit annem fidanını şehit vermiş" diye konuştu.  
ŞEHİTLER İLE PKK'LILARI AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ
Kimsenin şehit ailelerinin acısıyla oynaması gerektiğini belirten Aylar, "Herkese sesleniyorum. Hiç kimse şehit ailelerinin acısıyla, yüreğiyle oynamasın. Kimse şehit cenazesinde timsah göz yaşı döküp diğer tarafta PKK ziyareti yapmasın. PKK taziye çadırında göz yaşı dökmesin. 'Biz KCK'lıyı da ziyaret ettik, PKK'lıyı da ziyaret ettik, İslamcı kesimi de hapishanede ziyaret ettik ve yarın şehit cenazesine geliyoruz' diyorsunuz kimseyi ayırt etmediğinizi söylüyorsunuz ancak bunu diyerek siz şehitler ile PKK'lıları aynı kefeye koyuyorsunuz. Ayırt edeceksiniz, tarafınız belli olacak. Ya milletin, devletin yanında olacaksınız ya da terör örgütünün yanında olacaksınız" şeklinde konuştu. Aylar, Kılıçdaroğlu'nun bu itiraflarının ardından şehit cenazelerine gelmesini cenazeleri provoke etmek olduğunu savundu.
ŞEHİT ANNELERİ MECLİS'TE HAİN GÖRMEK İSTEMİYOR
Başkan Aylar, şehit yakını ve gazilerle sürekli bir araya geldiklerini ve şehit annelerinin kendilerine "Meclis'te vatan hainlerine müsaade eden hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde söylemde bulunduklarını kaydetti. Başkan Aylar, "Bu büyük bir vebaldir. Parti olarak söylemiyorum. Milletin oylarıyla seçilerek Meclis'e gelmiş o vekillerin hepsine söylüyoruz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak Meclis'te vatan hainleri olduğu sürece onlara karşı çıkmayıp bu insanları oradan atmadıkları sürece kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Bu ülkenin tapusu şehit ve gazi ailelerimizdedir. Biz kanımızı, canımızı verdiğimiz vatanımızı kimseye bırakmayacağız. Teröre destek veren grupların her türlü karşılarında olacağız" ifadelerini kullandı.
GÜNEYDOĞU'DA YARALAR SARILIYORSA ŞEHİTLERE DE EV VERİLMELİ
"Bir şehit verdiğimizde 80 milyon içinde şehit annesinin acısını hissetmediği sürece terör bitmez. Ne zaman şehit annesinin acısını toplum olarak hissettik terörü o gün bitiririz yoksa terör asla bitmeyecektir" şeklinde konuşan Başkan Aylar, terör olayları nedeniyle enkaz haline gönen Güneydoğu'nun yeniden inşa edilmesi gerektiğini de vurgulayan şunları söyledi: "Güneydoğu'daki vatandaşlara sahip çıkmamız lazım. O insanlara yalnız olmadıklarını hissetmemiz lazım. Bunda mutabıkız büyük devlet olacağız orada yaraları saracağız. Peki Güneydoğu'daki vatandaşların zararının karşılarken şehitlerin bıraktığı emanetlerine ve gazilere ne yaptık. Onlara da bir tane ev verecek miyiz. Bu konuda görüşmelerimiz oldu. Oradaki insanları zararının karşılamamız lazım. Kesinlikle bunu söylüyoruz ama benim orada verdiğim şehit çocuklarına da bir ev verilmesi lazım. Babalarından birer tane hatıra bırakmak lazım."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.