CHP'YE "EDEP YA HU" TEKLİFİ

CHP'YE "EDEP YA HU" TEKLİFİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu sokağın "Edep ya hu" şeklinde değiştirilmesi için bir girişimi olduğunu; ancak siyasi bir anlam yükleneceği için fikrin hayata geçemediğini açıkladı.

CHP İÇİN İLGİNÇ TEKLİF
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki akşam gençlerle bir araya geldi. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Gökçek, ardından gençlerden gelen soruları yanıtladı. Başkan Gökçek, Ankara'daki turizmin nasıl gelişebileceğine dair gençlerle fikir alışverişinde bulunurken,  bir üniversite öğrencisi sürekli hakaret söylemi üzerinden siyaset yapan CHP'nin Ankara'daki binalarının bulunduğu sokakların "Millete saygı, Cumhura saygı, Edep ya hu" gibi isimlerle değiştirilmesini teklif etti.
GÖKÇEK'İN CHP GİRİŞİMİ
Bu konuda kendisinin geçmişte bir girişimi olduğunu gençlerle paylaşan Başkan Gökçek ise, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte Sema Ramazanoğlu'na sarf ettiği sözlerden dolayı CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu bir sokağa "Edep ya hu" isminin verilmesi için eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir teklifte bulunduğunu; ancak siyasi bir tercih olacağından dolayı Davutoğlu tarafından önerinin kabul görmediğini açıkladı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gençlerle Başkent'i tartıştı. Önceki akşam Belediye Konferans Salonu'nda Ankara'da Turizm Nasıl Gelişir? konulu programda gençlerle bir araya gelen Başkan Gökçek'e turizmin daha da gelişebilmesi için çeşitli öneriler sunuldu. Başkan Gökçek'in açılış konuşması ile başlayan etkinlik soru-cevapla son buldu. Öğrenciler tarafından sunulan öneriler, değerlendirilmek üzere ilgili birimler tarafından not alındı.
TURİST SAYISI ARTIRILACAK
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Gökçek, Ankara'nın eski hali ile yeni halini resimlerle karşılaştırarak aradaki farkı gençlerle paylaştı. Turizm adına yaptıkları ve yapmayı düşündükleri projelerini slaytlarla anlatan Gökçek, Ankara'nın turizm açısından oldukça fakir olduğundan yakınarak, yıl içerisinde Ankara'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının 1 milyonu geçmediğini söyledi. Yapımı devam eden ve önümüzdeki yıl içerisinde bitmesi planlanan Ankapark hakkında, katılımcılara bilgi veren Gökçek, 1 milyon 200 metrekarelik alan içerisine yapılan Ankapark'ın yapımı bittiğinde Ankara'ya en az 3.5 milyon yerli ve yabancı turistin geleceğini; ancak kendi tahminlerinin 10 milyona yakın olduğunu söyledi.
BAŞKENT İNANÇ TURİZMİNİNİN MERKEZİ OLACAK
Ankara'da inanç turizminin gelişmesi için de önemli projelerinin olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Ulus dolmuş durağının bulunduğu noktaya bir inanç müzesi ile bilim müzesi yapacaklarını anlattı. Gökçek, müzenin en altındaki iki katın yine dolmuş durağı olarak kullanılacağını, üst katların ise müze olarak hizmet vereceğini, inanç müzesinde kutsal emanet bölümünün, Mekke ve Medine'den getirilen özel malzemeler ile Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e ait eşyaların sergileneceğini anlattı. Gökçek ayrıca bu müzede Cennet ve Cehennem'i andıran özel olarak tasarlanmış bölümlerin de olacağını kaydetti.
CHP TEŞKİLAT BİNALARININ BULUNDUĞU SOKAKLARA İLGİNÇ ÖNERİ
Ankara'ya yapılan yatırımlara sürekli karşı çıkan Ankara Mimarlar Odası'nı eleştiren Başkan Gökçek, Mimarlar Odası'nın mimarlıktan başka her iş yaptığını iddia etti. Programda söz alan bir üniversite öğrencisinin CHP Genel Merkezi, Ankara CHP İl Başkanlığı ile ilçe başkanlıklarının bulunduğu sokaklarının isimlerinin, "Millete saygı, Cumhura saygı, Edep ya hu" gibi isimlerle değiştirilmesini teklif etti. Başkan Gökçek ise, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili olumsuz söylemlerinin yaptığı günlerde CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu bir sokağa "Edep ya hu" isminin verilmesi için eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir teklifte bulunduğunu; ancak siyasi bir tercih olacağından dolayı Davutoğlu tarafından önerinin kabul görmediğini açıkladı. Evinin önünde çıkmaz bir sokak olduğunu anlatan Başkan Gökçek, oraya belki "Kılıçdaroğlu çıkmazı" adının verebileceğini belirterek, CHP'lilerin siyasette seviyeyi çokça düşürdüklerinden yakındı.
ODTÜ YİNE RAHAT DURMAZ
ODTÜ ile Büyükşehir arasında yaşanan "yol" tartışmalarının önümüzdeki günlerde tekrar çıkabileceğini de gençlerle paylaşan Başkan Gökçek,  " ODTÜ'den yine mecburen birkaç yol almak zorundayız. Yine ne kavgalar edeceğiz göreceksiniz önümüzdeki günlerde. Bilkent'ten İncek'e çıkacak bir bulvar yapmak zorundayız. Çünkü oraya 3 bin 500 yataklı dev bir hastanesi yapılıyor başka yol yok çünkü" dedi. Gökçek ayrıca ODTÜ'nün sınırları içerisinde olan Eymir Gölü'nün halka açılmasını ve Eymir'den herkesin rahat bir şekilde faydalanmasını istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.