Çarpık kentleşmeden, mega kent sorunlarına geldik
TDMMB Genel Başkanı Mücahit Demirtaş, “Gecekondulardan ve çarpık kentleşme sorunlarından, mega kentlerin büyüyen sorunları karşı karşıya geldik” dedi.
TDMMB Genel Başkanı ve Çevre Şehirilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, birliğin 18’inci genel kurulunda konuştu.
Demirtaş, “Sığındığımız gecekondularda tuvaleti dışarda evlerde ve çarpık kentleşme sorunlarından kurtulmaya çalışırken, mega kentlerin büyüyen sorunları ile baş etme zorunluluğu ile karşılaşmış olduğumuzun farkındayız” dedi.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin (TDMMB) 18’inci olağan genel kurulu Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.
TDMMB Genel Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında Türk milletinin büyüklüğüne vurgu yaparak, Türk milletinin dünyada eşi benzeri olmayan bir medeniyeti temsil ettiğini belirtti.
Demirtaş, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiariyla Türk milletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması hedefiyle faaliyetler ürettiklerini belirterek, inşa edilen dev yapıların edada saygının en büyük örnekleri olduğunu belirtti.
“Dilde, Fikirde, İşte Birlik”
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin 18’inci Olağan Genel Kurulu, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Türk Dünyası ve akraba toplulukları kültür coğrafyasında, mühendislik, mimarlık ve şehircilik camiası ile birlikte; “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiariyla Türk milletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması hedefiyle faaliyetler üreten birliğin genel kurul başkanlığını Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan yaptı.
DEV ESERLER İNŞA ETMEYE DEVAM EDİYORUZ
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında Türk milletinin büyüklüğüne vurgu yaparak, Türk milletinin dünyada eşi benzeri olmayan bir medeniyeti temsil ettiğini belirtti.
Demirtaş, “Asırlar boyunca ahşaba ve taşa kattığımız, mühendislik ve mimarlık değerleri ile bulunduğumuz yapılara bugünde; çeliğe, cama ve modern malzemelere aynı ruhu katarak inşa ettiğimiz dev eserleri eklemeye devam ediyoruz”
ECDADIMIZA SAYGININ EN BÜYÜK ÖRNEKLERİDİR
“Meslektaşlarımızın imzasını taşıyan yapılar, dünyanın en dayanıklı ve en zarif yapısını yapmış olan ecdadımıza saygının en büyük örnekleridir. Sürekli olarak çalışmaktayız. Okumak meslek edinmek, iş güç sahibi olmak için köylerden göç ettiğimiz fetret dönemlerinde, sığındığımız gecekondularda tuvaleti dışarda evlerde ve çarpık kentleşme sorunlarından kurtulmaya çalışırken, mega kentlerin büyüyen sorunları ile baş etme zorunluluğu ile karşılaşmış olduğumuzun farkındayız” dedi.
İMAR VE MEDENİYET ZAFERİ İLE ÇIKACAĞIZ
Türkiye’de 15 yılda 4 milyar ağaç dikildiğinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Dünya mühendislik ve mimarlık tarihine geçiçek yapılara imza atan, yeni eseerler için kafa yoran meslektaşlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Türk dünyasının tarihine yakışır kalitede imar etme mücadelesinden, mühendislerimizin ve mimarlarımızın, onlara destek olan siyasilerimizin yol açmasıyla bir imar ve medeniyet zaferi ile çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.
AVRASYA FESTİVALLERİ ÖZEL ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Demirtaş konuşmasının devamında Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin amacına vurgu yaparak, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiariyla Türk milletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması hedefiyle faaliyetler ürettiklerini belirtti.
Program Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah, Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı.
Programda aynı zamanda, 8’ini Avrasya Festivalleri Özel Ödülleri törenle sahiplerine takdim edildi.
Emrah Özcan/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.